İngiltere'ye viking darbesi

İngiltere'ye viking darbesi
Fransa'da düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası son 16 turu maçında İngiltere ile karşılaşan İzlanda, maç öncesi herkesin favori olarak gösterdiği rakibini 2-1 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırmayı başardı.

35 bin seyirci kapasiteli Nice Stadyumu'nda oynanan karşılaşma karşılıklı gollerle başladı. Henüz 4. dakikada penaltı vuruşu için topun başına geçen İngiltere kaptanı Wayne Rooney, hatasız bir şutla takımını 1-0 öne geçirdi. Güçlü rakibi karşısında maça adeta 1-0 yenik durumda başlayan İzlanda, moralini bozmadı ve 6. dakikada Ragnar Sigurdson'un bulduğu golle İngiltere'ye anında cevap verdi. Attıkları gole sevinemeden kalesinde eşitlik golünü gören İngilizler, henüz bu anın şokunu atlatamadan 16. dakikada Sigthorsson'un golüyle 10 dakika içinde 2-1 yenik duruma düştü. Kalan 74 dakikada iki taraf da saygı duyulacak bir mücadele sergilerken, turu geçen taraf turnuvanın sürpriz ekibi İzlanda oldu.

Futbol otoriteleri, Euro 2016 elemelerinde Türkiye'nin de yer aldığı A Grubu'nu ikinci sırada tamamlayarak tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonasına katılma başarısı gösteren İzlanda'ya, Fransa'da hemen hemen hiç şans tanımıyordu. Kuzey temsilcisi ise her maç ayrı bir tarih yazarak çeyrek finalde Fransa'nın rakibi oldu. Fransa - İzlanda çeyrek final maçı 3 Temmuz Pazar günü Türkiye saatiyle 22.00'de oynanacak.

Fanatik

27 Haziran 2016 23:59
DİĞER HABERLER