'İnsanları İnsanlığa Çağıranlar' filmi, Fransa'da barışa çağrıda bulunacak

Hatay'da var olan inançların insancıl iletileri konu edinen 'İnsanları İnsanlığa Çağıranlar' adlı belgesel film, 21-29 Ekim 2016 tarihlerinde Fransa'nın Montpellier kentinde düzenlenecek Cinemed Film Festivali'ne gönderildi. Filmin, Hatay'ın inanç ve düşünce önderlerinin ağzından dünya barışına katkı sunulması hedefleniyor.

Hatay'ın çok unsurlu ancak tek gövdeli yapısının saygı ve paylaşıma dayalı yapısını konu edinen İnsanları İnsanlığa Çağıranlar filminde, Hatay'ın medeniyet tarihini oluşturan inanç temsilcilerinin eski Antakya'yı yeniden canlandırmak için barış çağrısı yaptığı belirtildi. Antakya'nın çok unsurlu ancak tek vücutlu yapısını oluşturan parçalardan Ortodoks, Musevi, Alevi ve Sünni Cemaat temsilcilerinin betimlemelerle anlattıkları filmde, Antakya'nın medeniyet ortamında, yeniden birlik, saygı ve barış içinde yaşama özlemlerini dile getirerek barış çağrısında bulunuluyor.

Mustafa Kemal Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Cereci tarafından yönetilen ve çekimleri 2016 yılının Şubat ayında tamamlanan belgesel filmi barış temasıyla izleyicilerin karışına çıkacak. Antakya'nın medeniyet tarihini konu edindiklerini dile getiren Prof. Dr. Cereci, "Amacımız birbirimize saygı duyarak, barışı yaşamak. Şuan çok ihtiyacımız olan barışı yaşamak. Karşımızdaki her kim olursa olsun, ırkı, kültürü, dili, dini, mezhebi ne olursa olsun barış içerisinde yaşamak istiyorsak ona saygı duymalıyız. Antakya son yıllarda bazı olumsuz haberlerle anıldı. Türkiye'de barışın saygıya dayanarak yaşandığı yerleri göstermek istiyoruz. Bu yerlerin başında da Antakya geliyor." dedi.

Filmin çekimlerinin Antakya Musevi Havrası, Antakya Ortodoks Kilisesi, Altınözü Kilisesi, Samandağı ziyareti, Vakıflı Köyü, Habib Neccar Cami gibi mekanlarda yapıldığının bilgisini veren Cereci, her yıl tüm dünyadan seçkin filmlerin gösterildiği Cinemed Film Festivali aracılığıyla barış mesajının tüm insanlara aktarılacağını dile getirildi.
Cihan CİHAN
28 Mart 2016 15:32
DİĞER HABERLER