iPhone yepyeni bir ekran teknolojisiyle geliyor

iPhone yepyeni bir ekran teknolojisiyle geliyor
Apple firmasının, üç sene sonra iPhone akıllı cihazlarında yeni tip ekran kullanılacağını duyurdu.

Japonya’nın en büyük ekonomi gazetesi Nikkei Shinbun, Apple firmasının, üç sene sonra iPhone akıllı cihazlarında yeni tip ekran kullanılacağını duyurdu.

Nikkei Shinbun gazetesinin bugünkü yazısında, Apple firmasının, yaklaşık üç sene sonra akıllı cihazlarında "organik EL" (Electroluminescent) tipli ekranın kullanacağını bildirdi. Firmanın bu planını tüm ticari ortaklarına duyurduğu ve söz konusu özel ekran için Güney Kore’nin LG firmasıyla çalışacağı kaydedildi. LG firmasının bu amaçla, Güney Kore’nin kuzeybatısında yerleşen Paju kentindeki fabrikasına milyonlarla dolarlık yatırım yapacağı bildirildi.

Apple’ın, uyarılmış elektronların ışık saçmasıyla çalışan görüntü kalitesi çok yüksek olan ve LCD ekranlara göre daha az güç kullanan söz konusu ekranlarla donatılacak ürünlerini, 2018 yılında piyasaya süreceği belirtildi.

Halihazırda, Güney Kore’de akılı telefonlar için organik EL ekranlarının seri üretiminin sadece Samsung Electronics tarafından yapıldığı biliniyor. LG’nin ise bu tür ekranları sadece televizyonlar için ürettiği belirtiliyor. 

Öte yandan, Nikkei gazetesi, LG tarafından söz konusu ekranın üretilmeye başlamasıyla, Sharp ve üretiminin yüzde 30’unu Apple’a yönelik yapmakta olan Japan Display gibi Japon firmaların olumsuz etkileneceğini yazdı.

CİHAN

26 Kasım 2015 13:52
DİĞER HABERLER