İran komşu ülkelerden su ithal edecek

İran komşu ülkelerden su ithal edecek
İran su ihtiyacını karşılamak için komşu ülkelerden su alabileceğini bildirdi.
İran Haber Ajansı ISNA'nın haberine göre Meclis Tarım  Komisyonu üyesi Ali İranpur, mevcut su sorununu halletmek için komşu ülkelerden  su alımı önerisinin komisyonda görüşüleceğini söyledi.
 
İranpur, Enerji ve Tarım Bakanlıklarının, su kaynaklarının geliştirilmesi  ve su havzalarının iyileştirilmesi konularında komisyona sunmak üzere bir rapor  hazırlamakta olduğunu ifade etti.Yer altı ve yer üstü su kaynaklarının tasarruflu ve doğru kullanımına  yönelik çalışmalara değinen İranpur, yeni barajların inşası ile Hazar Denizi ve  Basra Körfezi'ne dökülen su kaynaklarının değerlendirilmesinin de gündemlerinde  olduğunu belirtti.
         
Bazı komşu ülkelerden su alımının susuzluğa bir çözüm olacağına dikkati  çeken İranpur, ülkenin doğusundaki eyaletler için zengin su kaynakları olan  Tacikistan'dan su temin edilebileceğini kaydetti.

İranpur, susuzluğa çare olarak deniz suyundan faydalanılması, yeni sulama  yöntemleri, iklime uygun ürünlerin yetiştirilmesi, bilim odaklı su kullanımı ve  özel sektörün su projelerinde yer alması gibi çalışmalar yapılacağını vurguladı.
         
23 Ocak 2013 10:31
DİĞER HABERLER