İran Sağlık Bakanı Yardımcısı Koronavirüs'e yakalandı

Türkiye'nin sınır komşusu İran'da ise ölü sayısı 15'e yükseldi. İran Sağlık Bakanı Yardımcısının da Koronavirüs'e yakalandığı açıklandı.

İran Sağlık Bakan Yardımcısı İreç Herirçi, kendisinde yeni tip Koronavirüs (Covid-19) tespit edildiğini açıkladı.

Harirçi, sosyal medyada kendi yayınladığı videoda Koronavirüs'e yakalandığını söyleyerek, "Size Koronavirüs'e yakalandığımı bildiriyorum. Dün akşam ateşim vardı ve kendimi evde izole ettim. Yapılan ilk testimin sonucu pozitif çıktı. Birkaç dakika önce bana yapılan son testin de pozitif olduğunu bildirdiler. Şu anda tedaviye başlıyorum ve durumum kötü değil. İnanıyorum ki birkaç hafta içerisinde iyileşeceğim.” dedi.

"SADECE KUM ŞEHRİNDE 50 KİŞİ ÖLDÜ" İDDİASI

Kum Milletvekili Ahmed Emirabadi, Sağlık Bakanı'nın halka yalan söylediğini iddia ederek, "Sadece Kum şehrinde son 2 hafta içinde Covid-19 sebebiyle 50 kişinin hayatını kaybettiğini belirtmişti.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü İrac Herirçi, Emirabadi'nin, Kum'da söz konusu virüsten hayatını kaybedenlerle ilgili verdiği sayının yarısı veya dörtte birinin isimlerini belirtmesi durumunda istifa edeceğini duyurmuştu. 

Emirabadi ise ölenlerden 40'ının ismini Sağlık Bakan Yardımcısı'na verdiğini söyleyerek iddiasında ısrar etmişti.

İran Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Kiyanuş Cihanpur, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) sebebiyle ülke genelinde toplam 15 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Virüs ile mücadele için en güvenli yerin evler olduğunu kaydeden Cihanpur, zorunlu olmayan şehir içi ve şehirler arası yolculukların yapılmaması uyarısında bulundu.

25 Şubat 2020 15:16
DİĞER HABERLER