İşaret diliyle "İstiklal Marşı" ve "Çanakkale

İşaret diliyle "İstiklal Marşı" ve "Çanakkale Türküsü" -Bursada, "Engelsiz Yürekler, Şahane Eserler" etkinliğine katılan işitme engelliler, İstiklal Marşı ve Çanakkale Türküsünü, işaret diliyle katılımcalara sundu (Fotoğraflı-Gö
BURSA (A.A) - Bursada, Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katılan işitme engelliler, "İstiklal Marşı" ve "Çanakkale Türküsü"nü, işaret diliyle yorumladı.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen "Engelsiz Yürekler, Şahane Eserler" etkinliği, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde yapıldı.
     Program, Nilüfer İşitme Engelliler Okulu öğrencilerinin, İstiklal Marşını işaret diliyle yorumlamasıyla başladı.
     Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Güney, etkinlikte yaptığı konuşmada, engelliler yararına dergi, kitap gibi materyaller sattığını söyleyerek halkı dolandırmaya çalışanlara karşı dikkatli olunması gerektiğini söyledi.
     Bu kişilere para vermekle engellilere yardımcı olunmadığını dile getiren Güney, şöyle devam etti:
     "Bir istismarcıya, belki de bir sahtekara paranızı kaptırıyorsunuz. Sokakta, Ben engelli yararına dergi satıyorum diyorsa ona Valilikten iznin var mı- Hangi dernek adına çalışıyorsun- Elinde yardım toplama belgen var mı- diye soracaksınız. Bunları sormadan kesinlikle yardım etmeyin."
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Mustafa Cantürk de Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye nüfusunun yüzde 12sinin engelli vatandaşlardan oluştuğunu bildirdi.
     Engelli oranının, yaklaşık 8,5 milyon kişiye karşılık geldiğini anlatan Güney, şunları kaydetti:
     "Bursada engelli sayısı 300 bin kişiye tekabül ediyor. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışı ile 14 bin vatandaşa evde bakım hizmeti sunuyor, ayrıca aylık bakım yardımı olarak her ay 10 milyon lira ödeme yapıyoruz. Engellilerimiz, milyonları aşan nüfuslarına rağmen sosyal hayatın içinde yeterince yer alamamaktadır. Çünkü insanların bakış açıları, engellileri evlerine mahkum ediyor."
     Daha sonra, Nilüfer İşitme Engelliler Okulu öğrencileri, "Çanakkale Türküsü"nü işaret diliyle yorumladı. Bir öğrenci de aynı yöntemle "Bir Gün" şiirini sundu.
     Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi ritm grubu, Mithat Enç Zihinsel Engelliler Okulu öğrencilerinin "Çayda Çıra" oyunu ve "Yetenek Sizsiniz", Mehmet Zorlu Zihinsel Engelli Okulunun hazırladığı "Aşçılar" adlı müzikli eğlence ve skeç gösterilerine de yer verildi.
     Etkinlik, İpek İş Okulu engelli öğrenci korosunun ilahi dinletisi ve sema gösterisiyle sona erdi.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Sedat Gök
17 Mayıs 2013 11:40
DİĞER HABERLER