İşbilen: Yapılanlar Türkiye'de vatan hainliği, dünyada ise savaş suçu

İşbilen: Yapılanlar Türkiye'de vatan hainliği, dünyada ise savaş suçu
Bağımsız İzmir Milletvekili İlhan İşbilen, "MİT TIR'larını durduran jandarmaya ve bu emri ona veren savcı ile hakimlerin neden tutuklandığını şimdi aslında çok iyi anlıyoruz. Bunların hukuku bu kadar ayaklar altına almalarının nedeni de ortaya çıktı, çünkü bu yapılanlar aslında hem Türkiye'de hem de dünyada büyük bir suç. Türkiye açısından bakacak olursak vatan hainliği, dünya açısından bakacak olursak savaş suçu işlemek, yani Lahey'de yargılanmak. Bu suçlamalar, yabancı istihbarat teşkilatlarının çalışmalarıyla ortaya çıkmış durumda. Son zamanlarda Türk hukuk camiasının ileri gelenlerinden bürokratlar, akademisyen ve yazarlar bunu teyit etmekte." dedi.

Milletvekili İşbilen, 10. seçim ofisini açtı. İzmir 1. bölge 1. sıra bağımsız aday İşbilen, bu seçimle birlikte Türkiye'de, Türkiye milletvekilliğinin temellerinin atıldığını söyledi. Artık parti liderlerinin değil, ABD ve Avrupa'da olduğu gibi halkın gerçek anlamda seçtiği, iradesini Meclis'e yansıttığı, vekilleriyle sesini duyuracağı dönemin başladığını belirten İşbilen, "Aslında halkımız bazı şeylerin farkında değil. Şu anda yapacağı seçimle daha demokratik, daha yaşanabilir, daha özgür ve daha bağımsız bir Türkiye'nin temellerini atacak. Bunun bilincinde olan hakim güç, her gün gündemi değiştirerek algı operasyonuyla dikkatleri farklı yönlere çekmek için çalışıyor ama ne yaparlarsa yapsınlar siz değerli seçmenlerimiz, benim gibi İstanbul ve Ankara'daki bağımsız adayları Meclis'e göndererek bunu fiilen uygulayacaklar. Biz İzmir olarak durmaksızın çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.

'YABANCI BASIN HER ŞEYİ AÇIKLIYOR'

Türkiye'de paralel bir istihbarat örgütünün kurulduğunu, bunu Almanya'nın önde gelen basın kuruluşlarından Der Spiegel'in yazdığını ifade eden İşbilen, hakim gücün bu olayı unutturmak için Konya'da polislere operasyon düzenlenmesini manidar buldu. İşbilen, "Hakim güç, paralel paralel diye diye kendisi paralel olmuş. Bunu biz demiyoruz, Almanya'nın önde gelen basın kuruluşlarından Der Spiegel söylüyor. Detaylarıyla da açıklıyor. Ben burada daha fazla ayrıntıya girmeyeceğim, zaten onlar fazlasıyla girmişler. Almanya'daki bu olay, aslında bir kişinin yakalanmasıyla ortaya çıktı. Sonra MİT'e alternatif olarak istihbarat örgütü ve direkt bir yere bağlı olması dikkat çekti. Bakalım bu konuyla ilgili ne gibi önemli detaylar ortaya çıkacak. Bunu ileriki günlerde hep birlikte göreceğiz." diye konuştu. CİHAN
23 Mayıs 2015 11:59
DİĞER HABERLER