IŞİD, son sınır kapısını da ele geçirdi!

IŞİD, son sınır kapısını da ele geçirdi!
IŞİD, Irak ile Suriye arasındaki son sınır kapısını da kontrol altına aldı.
Suriye'deki antik kent Palmira'yı ele geçiren IŞİD, ilerleyişine devam ederek Irak ile Suriye arasındaki son sınır kapısını da kontrol altına aldı. IŞİD’in son gelişmelerle beraber Suriye topraklarının yarısını kontrolü altına aldığı açıklandı.

Reuters'ın geçtiği bilgiye göre IŞİD militanları önemli antik şehirlerden Palmira'yı ele geçirdikten sonra Suriye'de ilerleyişine devam ederek Şam ve Bağdat hükümetleri arasındaki son sınır kapısını da ele geçirdi. Sınır kapısının alınmasıyla birlikte IŞİD militanlarının son iki hafta içerisinde ele geçirdiği Irak'ın Anbar bölgesi ve Ramadi kenti ile Suriye'nin Palmira kenti arasındaki bağlantıyı kurduğu ifade ediliyor.

Suriye’nin yarısı IŞİD’in kontrolünde

Suriye’nin en önemli kültür miraslarından birine ev sahipliği yapan antik Palmira kentini ele geçiren IŞİD’in bu son gelişmeyle beraber ülke topraklarının yarısını kontrolü altına aldığı açıklandı. Ayrıca örgüt, Palmira ile beraber ilk kez Şam rejiminden yüksek nüfuslu bir yerleşim birimini almış oldu.

İstatistikî bilgi, dün Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nden geldi. Grubun başkanlığını yürüten Rami Abdurrahman, Esed rejiminin son haftalarda Palmira çevresindeki bölgelerinden de çekildiğini belirterek, IŞİD’in ülke petrollerinin yarısından fazlası üzerinde de hâkimiyet kurduğunu kaydetti.

Kentin el değiştirmesi insanî kaygıların yanında UNECSO Dünya Mirası Listesi’ndeki bölgede tahribat yapılacağı endişesini de beraberinde getiriyor.
22 Mayıs 2015 16:09
DİĞER HABERLER