IŞİD'le ilgili kan donduran haber!

IŞİD'le ilgili kan donduran haber!
Suriye'de terör örgütü IŞİD'in, Palmira antik kentinin kontrolünü ele geçirmesinden bu yana en az 400 sivili öldürdüğü bildirildi.

Katledilen sivillerin çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşuyor. Suriye ordusuyla IŞİD arasında geçtiğimiz çarşamba günü Palmira Antik kentinde yaşanan çatışmada örgüt kentin tamamını ele geçirmişti.

Reuters haber ajansı Suriyeli muhalif aktivistlerin sosyal medya hesaplarından yüzlerce cesedin kentin sokaklarına saçıldığını yazdığını bildirdi.

Humus'un doğusunda kalan Palmira kenti, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) Dünya Mirası listesinde.

PALMİRA KİLİT ALTINDA
 
IŞİD militanları Palmira antik kentini ele geçirdikten sonra buradaki müzenin önünde militanlarına nöbet tutturuyor. Bölgeyi tamamen kontrolü altına alan IŞİD militanlarının buradaki bazı alçı heykelleri parçaladıkları bildirildi. Müzenin kapısına kilit vuran IŞİD’in bölgedeki antik kenti tamamen yok etmesinden endişe ediliyor.

IRAK ORDUSU RAMADİ İÇİN OPERASYON BAŞLATTI

Irak ordusu Ramadi’yi IŞİD’den geri almak için ilk askeri operasyonu başlattı. Bölge valisi Faleh al-Eissawi’nin açıklamalarına göre Irak ordusu IŞİD’i başkentten ve ordunun merkezinden uzak tutmak amacıyla Anbar bölgesinde bulunan Husayba kasabasını IŞİD’den geri aldı. 
 
Çoğu Şii militanlardan oluşan kuvvetler Ramadi’ye yakın bir bölgede olan askeri üsten hareket ederek, Huseybe’yi aldıktan sonra Ramadi’ye yöneldiklerini ve iki grup arasındaki çatışmaların şiddetli olarak devam ettiği bildirildi. 
 
Bugün başlatılan Irak ordusunun karşı saldırısına kadar, IŞİD Ramadi’nin doğusuna ilerleyerek Felluce ile Ramadi arasındaki Euphrates Irmağı boyunca uzanan bir koridor yaratmaya uğraşıyordu. Felluce Bağdat’ın sadece 60 kilometre batısında yer alıyor. IŞİD’in hedefi ise Felluce üzerinden Bağdat’a ulaşmak. 
 
17 Mayısta IŞİD Ramadi’nin kontrolünü tamamen sağladıktan sonra, Irak ordusu da hazırlıklarına Habaniye üssünde devam ediyordu. Habaniye Irak ordusunun bölgedeki hava üssü konumunda bulunuyor ve burada konuşlanan Irak ordusu Ramadi’ye doğru ilerlemeye çalışıyor. 
 
Ramadi bölgesindeki IŞİD üyeleri hükümete destek veren yakaladıkları kişileri sokak ortasında idam ediyor. Anbar’dan Bağdat’a gitmeye çalışan sivillerin bulunduğu köprü ise hala kapalı durumda. 
 
AJANSLAR

24 Mayıs 2015 15:28
DİĞER HABERLER