"İŞKUR Kampanya Otobüsü" Siirtte

"İŞKUR Kampanya Otobüsü" Siirtte
SİİRT (A.A) - Kamu İstihdam Hizmetlerinin Geliştirilmesi Operasyonu kapsamında hazırlanan "İŞKUR Kampanya Otobüsü" Siirte geldi.
     Güres Caddesine park edilen otobüste İŞKURun tanıtımı yapıldı, işsiz vatandaşların kayıtları alındı.
     İŞKUR İl Müdürü Ömer Aslan, otobüsün Siirtte yapacağı çalışmalarla işsizliğin azalmasında önemli katkılar yapacağına inandığını belirterek, vatandaşın ayağına kadar gelen fırsattan yararlanmasını istedi.
     Kampanyanın Ağ Geliştirme ve İletişim Uzmanı Bülent Kılınç ise yaklaşık 2 ay içinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bulunan 22 ilin gezilmesinin hedeflendiğini belirterek, bu kapsamda Diyarbakır, Mardin ve Batmanda 3 bin 521 kişiyle buluştuklarını söyledi.
     Siirt ile Kurtalan ilçesinde çalışma yapacaklarını ifade eden Kılınç, İŞKURun çalışmalarını anlatacağız. Girişimcilik programları, iş gücü yetiştirme kursları işbaşı eğitim programları, iş ve meslek danışmanlığı işsizlik sigortası ve kısa çalışma ödeneği gibi desteklerimiz hakkında vatandaşı bilgilendireceğiz dedi.
     Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu ve Başkan Vekili F.Özgür Çalapkulu da otobüsü gezerek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen / Meral Özdemir
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
21 Nisan 2013 19:30
DİĞER HABERLER