İsrail Başbakanı Netanyahu Rum lider Anastasiadis ile bir araya geldi

İsrail Başbakanı Netanyahu Rum lider Anastasiadis ile bir araya geldi
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis 'in davetlisi olarak Güney Kıbrıs'a geldi.

Rum Başkanlık Sarayı'na geniş güvenlik önlemleri arasında gelen Netanyahu burada resmi tören ile karşılandı. İsrail ve Rum marşının okunmasının ardından burada tören mangasını selamlayan Netanyahu, daha sonra Makarios'un anıtına çelenk bıraktı. İki lider daha sonra baş başa görüşmeye geçti.

Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristolidis görüşme öncesinde yaptığı açıklamada, Netanyahu ile Anastasiadis'in enerji, savunma, ekonomi ve turizm gibi konularda görüşeceğini ifade etti. Bölgesel konuların da masaya yatırılacağı bilgisini veren Rum Sözcü, Suriye ve İran'daki son gelişmeler hakkında da görüş alış verişinde bulunulacağını aktardı.

Anastasiadis'in Netanyahu'yu ekim ya da kasım aylarında yapılması planlanan Avrupa Birliği Zirvesi'ne davet edeceğini ifade eden Hristolidis, Rum liderin Netanyahu ile görüşmesi öncesinde Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile telefonla görüştüğünü de dile getirdi.

Bu arada ekim ayında Güney Kıbrıs, Mısır ve Yunanistan arasında üçlü bir görüşme yapılacağına da işaret eden Rum Hükümet Sözcüsü, Anastasiadis'in Netanyahu ve diğer ilgililerle birlikte Yunanistan Başbakanı Çipras'ı telefonla arayarak bilgilendirmede bulunduğunu da bildirdi. CİHAN
28 Temmuz 2015 13:59
DİĞER HABERLER