İsrail duyurdu: İran saldırı başlattı

Reuters haber ajansının aktardığına göre İsrail ordusu, İran'dan İsrail'e doğru füzeler gönderildiğini duyurdu.

İsrail ordusu İran saldırısının başladığını açıklarken, başta Tel Aviv ve Kudüs olmak üzere ülke genelinde sirenlerin çaldığı bildirildi. Ordu, İsraillilerden korunaklı alanlarda kalmaya devam etmelerini istedi. Açıklamada, can kaybı veya hasar olup olmadığına ilişkin bilgi verilmedi.

İran öğrenciler ajansı ISNA, füzelerin görüntülerini paylaştı.

DEVRİM MUHAFIZLARI: HANİYE VE NASRALLAH SUİKASTLARINA MİSİLLEME

Devrim Muhafızları Ordusu'nun açıklamasında da, İsrail'e çok sayıda füze gönderildiği belirtildi. Açıklamada, İsrail'in misilleme yapması durumunda Tahran'ın tepkisinin 'çok daha yıkıcı olacağı' kaydedildi. Füzelerin, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Hamas lideri İsmail Haniye ve Devrim Muhafızları Ordusu'ndan Tuğgeneral Abbas Nilfuruşan'ın suikastlarına misilleme olarak ateşlendiği belirtildi.

Devrim Muhafızları'ndan yapılan açıklamada, "İsmail Haniye ve Hasan Nasrallah'ın şehit edilmesine yanıt olarak işgal altındaki toprakların kalbini hedef aldık" ifadelerine yer verildi.


'HAMANEY GÜVENLİ BİR LOKASYONDA'

Reuters'a konuşan üst düzey İranlı bir yetkili de, dini lider Ayetullah Ali Hamaney'in güvenli bir lokasyonda tutulduğunu aktardı.

BIDEN'DAN 'FÜZELERİ VURUN' EMRİ

Saldırı duyurusuyla eş zamanlı açıklama yapan ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in kendisini İran saldırılarından korumasına yardımcı olmaya hazır olduklarını dile getirdi.

Beyaz Saray'ın açıklamasında, Biden ile Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in son gelişmeleri yakından takip ettiği ve Biden'ın ABD ordusuna İran füzelerini vurma emri verdiği belirtildi.

BEN GURİON UÇUŞLARA KAPATILDI, ÜRDÜN TRAFİĞİ ASKIYA ALDI

İsrail'in başkenti Tel Aviv'deki Uluslararası Ben Gurion Havalimanı'nın tüm uçuşlara kapatıldığı bildirildi. Ürdün Devlet Haber Ajansı ise hava trafiğinin askıya alındığını duyurdu.

'SIĞINAKLARI TERK EDEBİLİRSİNİZ'

İran'dan başlatılan füze saldırısının ardından İsrail ordusu, sığınakların ve korunaklı alanların terk edilebileceğini duyurdu.

01 Ekim 2024 19:44
DİĞER HABERLER