İsrailin Türkiyeden özür dilemesi

İsrailin Türkiyeden özür dilemesi -Saldırıda Dünya Tekvando Şampiyonu eşi Çetin Topçuoğlunu kollarında kaybeden milli tekvandocu Çiğdem Topçuoğlu: Türk diplomasisi açısından, bizim için gerçekten büyük başarı oldu. Burada emeği
ADANA (A.A) - İsrailin, Gazzeye insani yardım taşıyan Mavi Marmara Gemisine düzenlenen saldırıya ilişkin Türkiyeden özür dilemesinin yankıları sürüyor.
     Gazzeye yardım götüren Mavi Marmara Gemisine düzenlenen saldırıda Dünya Tekvando Şampiyonu eşi Çetin Topçuoğlunu kollarında kaybeden milli tekvandocu Çiğdem Topçuoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gelişmeyi Türk bürokrasisi, hükümet açısından olumlu bulduğunu belirtti.
     Topçuoğlu, şunları kaydetti:
     Türk diplomasisi açısından, bizim için gerçekten büyük başarı oldu. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Ama biz Türk milleti olarak, o 9 tane katledilen, masum vatandaşın, nasıl hesabını verecekler. Bir özürle, bir tazminatla mı hesap verilecek. Bunu kabullenemeyiz. 3 yıl geçti üzerinden. 3 yıl sonra böyle bir olayın olması ne derece samimi. İşgal devletini biz kabul etmiyoruz. Ancak, tek bir şartla bizler kabul edebiliriz. Filistinde akan şehit kanları duracak, abluka kalkacak, tüm insanlıktan özür dileyecek. Ondan sonra özrünü kabul edebiliriz. Kaldı ki biz işgal devleti diye bir şeyi kabul etmiyoruz.
    
     -Saldırıda yaralanan Muhyettin Yıldırım-
    
     Mavi Marmara Gemisine düzenlenen saldırıda yaralanan Muhyettin Yıldırım da, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrailin Türkiyeden özür dilemesini samimi bulmadığını belirtti.
     Ortada bir hata, kusur varken bu kadar süre beklenmesinin bir anlamı olmadığını ifade eden Yıldırım, İsrail şu anki konjonktür gereği bu özrü yapıyor. Çünkü, Orta Doğuda, dünyada yalnızlaştı, bu yalnızlığı sadece Türkiye ile aşabileceğine inanıyor. Özürü de buna bağlıyorum. Belli bir kabahat, kusur, işlediği için diye değil, yalnızlığından dolayı özür dileme pozisyonu var ortada diye konuştu.
     Yıldırım, bu özrün kendilerini tatmin etmediğini vurguladı.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar - İbrahim Erikan - Fatih Demirci
     Yayıncı: İsa Sansar
22 Mart 2013 20:19
DİĞER HABERLER