AKP’nin mitingi için ‘resmi’ sahtekarlık!

AKP’nin mitingi için ‘resmi’ sahtekarlık!
Trabzon Valiliği, resmi araçları sivil plakalı olarak görevlendirdi...

Devletin tüm olanakları AKP’nin önüne seriliyor. Davutoğlu’nun Trabzon’daki mitingi öncesinde resmi dairelerdeki tüm araçlar AKP’lilerin emrine tahsis edildi!

AKP devlet eliyle seçime hazırlanıyor. Son örnek Trabzon’dan geldi. Valilik, AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun Trabzon’da yapacağı miting öncesi, resmi dairelerdeki tüm araçlar AKP’lilerin emrine verilmesini istedi. Skandal gibi talimatı CHP yargıya taşıma kararı aldı.

Davutoğlu, Trabzon’da salı günü miting yapacak. Valilik hummalı bir çalışma içerisine girdi. Bütün resmi plakalı araçlara sivil plaka takılması talimatı verildi. CHP Milletvekili avukat Haluk Pekşen, “Valilik, bürokratlara sahtekarlık yapmaları için talimat veriyor. Bu durumu yargıya taşıyacağız. O araçları kullananları hakkında da suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

PLAKA?DEĞİŞTİRMENİN NEDENİ?GÜVENLİKMİŞ

Trabzon Valisi adına Vali Yardımcısı Mustafa Gürdal imzasıyla bütün ilgili kurumlara gönderilen genelgede, Davutoğlu’nun ve beraberindekilerin 13 Ekim’de Trabzon’a gelecekleri belirtildi. Kurumların personeli ve hizmet araçlarının 8-14 Ekim tarihleri arasında valilik emrine verilmesi, bu tarihlerde araç ve şoförlere başka bir görev verilmemesi istendi. Pekşen, “Devletin bütün olanakları AKP için kullanılıyor. Mitinglere kamu görevlileri, AKP’li belediye çalışanları zorla götürülüyor. Resmi plakalar çıkarılıp sivil plakalar takılıyor. Devlete ait araçlar AKP’nin emrine veriliyor. Bu kabul edilemez” dedi. Olayın ortaya çıkmasının üzerine valilikten açıklama geldi. Resmi plaka değiştirilmesinin nedeni ‘güvenlik’ olarak gösterildi.



ARAÇLARI YİNE MİTİNG İÇİN KULLANACAKLAR

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz adına talimatı yardımcısı imzaladı. Sivil plaka takılması istenen devlet araçlarının ne amaçla kullanılacağı belirtilmedi ancak miting için çalışacakları belli. Daha önce defalarca böyle yapmışlardı.

Saygı Öztürk \ SÖZCÜ

10 Ekim 2015 09:48
DİĞER HABERLER