İşte AKP'nin ülkeyi soktuğu çıkmaz

İşte AKP'nin ülkeyi soktuğu çıkmaz
Kanada’daki eniştesine 400 dolar gönderen Manisalı esnaf, terör örgütü üyesi olmakla suçlandı.

Ankara Başsavcılığı, bir hukuk skandalına imza attı. Kanada’daki eniştesine 400 dolar gönderen Manisalı esnaf İsmail Duman, terör örgütü üyesi olmakla suçlandı. Polisler Duman’a “Bu kadar para göndermek, hayatın akışına ters değil mi?” diye sordu. “400 dolar, bin liradır. Bu mu hayatın akışına ters?” cevabı üzerine miktarın 40 bin dolar gibi görüldüğü anlaşıldı.

Manisa’nın tanınmış esnaflarından İsmail Duman’a, 15 Nisan 2015’te Manisa Kaçakçılık Şube Müdürlüğü’nden bir telefon geldi. Polis, bazı meselelerden dolayı ifade vermesi gerektiğini belirterek Duman’ı emniyete çağırdı. 16 Nisan’da avukatıyla birlikte emniyete giden esnafa, Ankara Başsavcılığı’nın gönderdiği soruşturma yazısından sorular yöneltildi. Duman’a Fethullah Gülen Hocaefendi’yi tanıyıp tanımadığı, ardından da Kanada’da çalışan elektronik mühendisi eniştesi M.Ç’ye, neden para gönderdiği soruldu. Bunun üzerine Duman, eniştesine para göndermesinin niçin sakıncalı bulunduğunu merak etti. Ancak polisler, gönderilen paranın normal bir miktar olmadığını söyledi ve “Bu kadar para göndermek hayatın akışına ters değil mi?” diye sordu. Duman’ın “400 dolar bin liradır, bu kadar para mı hayatın akışına ters?” cevabı, hem polisleri şaşırttı, hem de 400 doların 40 bin dolar olarak görüldüğünü ortaya çıkardı. Duman, sorgudan sonra serbest bırakıldı.


BAŞSAVCIDAN HUKUK SKANDALI


Hukuk skandalı, Ankara Başsavcısı'nın Haziran 2014’te, 81 ilin emniyetine gönderdiği ‘Cemaat üyelerini araştırın, delil oluşturun’ içerikli fişleme talimatından sonra gelinen noktayı gözler önüne serdi.


'FETHULLAH GÜLENİ TANIYOR MUSUN?'



İsmail Duman, yaşanan skandalı şöyle anlattı: 15 Nisan 2015’te Kaçakçılık Şube’den kendisine telefon geldi. Polisler, bazı meselelerden dolayı ifade vermesi gerektiğini belirterek emniyete gelmesini istedi. 16 Nisan’da avukatıyla birlikte Manisa Kaçakçılık Şube Müdürlüğü’ne giden mağdur esnafa, Ankara Başsavcılığı’nın gönderdiği soruşturma yazısından bazı sorular yöneltildi. Bunların başında Fethullah Gülen Hocaefendi’yi tanıyıp tanımadığı sorusu gelirken, Kanada’da çalışan elektronik mühendisi eniştesi M.Ç.’ye, neden ABD’deki bir Türk vakfı üzerinden para gönderdiği soruldu. Bunun üzerine İsmail Duman, eniştesine para göndermesinin neden sakıncalı bulunduğunu merak etti. Ancak polisler, gönderilen paranın normal bir miktar olmadığını, ayrıca gönderme ücretinin görünmediğini öne sürdü.


TERÖR ÖRGÜTÜNE ÜYE OLMAKTAN İFADESİ ALINDIĞINI ÖĞRENDİ


Bu konuya açıklık getiren Duman, eniştesi M.Ç.’ye çocuklarına bir şeyler alması amacıyla para gönderdiğini, belirtilen hesap numarasına para yatırdığını kaydetti. Bunun üzerine dinî duygularını suistimal ettiği gerekçesiyle vakıftan şikayetçi olup olmadığı soruldu. İfadesinin terör örgütüne üye olmak, dinî duyguları istismar edip dolandırıcılık yapmak suçlamaları üzerine alındığını aktaran Duman, “Biz sadece eniştemize 400 dolar yollamıştık. Elektronik mühendisi kendisi, Kanada’da çalışıyor. Çocuklarına bir şeyler alsın diye. O an itibarıyla bir ihtiyacı vardı, onun için göndermiştik. O gün gönderirken de, ‘Filan adrese gönderirseniz benim elime daha kolay ulaşır, hem de ücret ödemezsiniz.’ demişti. O yüzden de öyle gönderdik.” dedi.

‘400 DOLARI, 40 BİN DOLAR SANDILAR’

Soruları soran polis memurlarının, gönderilen paranın 40 bin dolar değil, 400 dolar olduğuna şaşırdığını söyleyen İsmail Duman, şöyle devam etti: “Polis memuru arkadaşlar bile ifadeyi alırken şaşırdı, hattâ birisi, ‘400 dolar mıydı bu?’ dedi. Biz de evet, 400 dolar dedik. Ortam da biraz sessizleşti. 400 doların, bugünkü parayla bin lira yaptığını düşünürsek hayatın akışına da ters olmadığını biz kendilerine ifade ettik. Daha sonra bizi bıraktılar.”


'KOPYALA YAPIŞTIR SORGU'


Duman’ın avukatı Mehmet Güler ise şu açıklamayı yaptı: “Müvekkilim, 400 dolar gibi bir paranın yurtdışına gönderilmesinden dolayı sorguya alındı ve serbest bırakıldı. Burada anladığımız kadarıyla kopyala yapıştır sorgulama metodu ile bu şekilde para gönderen kişileri sorguya çekiyorlar. Herhalde 40 bin dolar sandılar, çünkü ‘400,00’ vardı. Bank Asya tarafından bu para gönderildiği için sanırım yurtdışına gönderilen paralar mercek altına alınıyor, ‘Acaba buradan bir şey çıkar mı?’ diye düşünülüyor.”

ZAMAN

25 Nisan 2015 07:13
DİĞER HABERLER