Sabah, İstanbul polisinin Poyrazköy'de yaptığı kazı görüntülerini yayınladı.
Gölcük Donanma Komutanlığı'nda ele geçen krokilerden hareketle, polisin Poyrazköy'de yaptığı kazıların görüntülerine SABAH ulaştı. Kazılarda başrolü, 12 metre derine ulaşabilen "Derin Göz" dedektörü oynadı.
Özel Yetkili Savcı Fikret Seçen'in talimatı ile Gölcük Donanma Komutanlığı'nda ele geçirilen belgeler arasında yer alan krokilerden yola çıkan İstanbul polisinin, Poyrazköy'de yaptığı kazı görüntülerine SABAH ulaştı. Daha önce sadece birkaç metre derinliği araştırabilen el dedektörü kullanan polis, ilk kez bu kazılarda 12 metreye kadar sinyal verebilen "Derin Göz"ü kullandı. Askeri Casusluk Soruşturması'nı yürüten İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Fikret Seçen'e gelen bir ihbar mektubunun ardından, Gölcük Donanma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde yapılan aramada, bir odanın döşemelerinin altındaki gizli bölmede 8 çuval belge ele geçirildi. İstanbul Organize Şube Müdürlüğü'nde açılan çuvallarda bazı noktaları gösteren krokiler ortaya çıktı.
JANDARMA DA KATILDI
Krokilerin inceleyen Organize ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz yıl mühimmat bulunan Poyrazköy Keçilik Mevkisi'nin 1.5 kilometre uzağındaki Çınar Yolu'nun işaretlendiğini tespit etti. İstanbul Terörle Mücadele, Organize Suçlarla Mücadele ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin katıldığı arama çalışmalarına, 1. Ordu Komutanlığı ile jandarmadan subay ve astsubaylar da eşlik ederek arama çalışmalarından görüntü aldı.
PATLAYICILAR BULUNUYOR
Görüntülerde en dikkat çekici unsur ise polisin bölgedeki mühimmat aramasında ilk kez 12 metre derinliğe kadar sonuç verebilen "Derin Göz" adlı hassas dedektörü kullanması oldu. Görüntülerde, "Derin Göz" ile 150 gram plastik patlayıcı, 10X15 cm Delta Sheed (Suikast saldırılarında kullanılan kâğıt patlayıcı), 20 cm Kortesk fitil, 30 cm bomba yapımında kullanılan fitil, bin 100 adet mermi bulunması saniye saniye yer alıyor. "Derin Göz"ün sinyal verdiği bölgeler elle kazılıyor, yetkililer çıkabilecek mühimmatlara zarar vermemek için çok hassas bir arama yöntemi sürdürüyor. Emniyet yetkilileri, daha önceki aramalarda kullanılan el dedektörü ile toprağın ancak birkaç metre derinliğini araştırabildiklerini, mühimmatın çok daha derine gömülmüş olma ihtimaline karşı da "Derin Göz" dedektörünü aldıklarını kaydetti.