Sibirya'da artık kullanılmayan bir elmas madeni türbulansa neden olup uçakları içine çektiği için çevresinde uluslararası uçuş yasağı var.
Sibirya'daki 525 metre derinliğindeki Mirna elmas madeni dünyanın en büyük çukuru. Artık kullanılmayan çukur, türbulansa neden olup uçakları içine çektiği için çevresinde uluslararası uçuş yasağı var.
Elmas bitti terk edildi
Sibirya'nın Mirna kasabasında bulunan 1.2 kilometre çapındaki elmas madeni tam 50 yılda dev bir çukura döndü. 1952'de elmas bulunduktan sonra küçük Mirna kasabası, dünyanın en büyük elmas merkezlerinden biri haline geldi. Rus Alrosa firması tarafından işletilen elmas madeni, rezervleri bitince birkaç yıl önce kaderine terkedildi. Ancak dünyanın en büyük çukuru insanların ilgisini çekmeye devam ediyor.
Özel izinle geziliyor
Çevresindeki yapıları içine çekecekmiş gibi duran maden tıpkı Bermuda Şeytan Üçgeni gibi pilotların korkulu rüyası. Derinliği nedeniyle havada türbulans oluşturduğu için kadar birçok uçağa düşme tehlikesi geçirtti. Sıcaklığın eksi 40 dereceye indiği varan bölgedeki madene sadece özel izinle girilebiliyor. Bu nedenle maden, "sanal turistlerin" GoogleEarth'le en çok gezdiği yerlerden biri.
VATAN