İşte duygulandıran sürpriz - İzleyin

14. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali dünyanın renklerini Düsseldorf’da buluşturdu. 10 bin kişilik ISS Dome Spor Salonu’nda yapılan festivalde, çocuklar barış şarkıları söyledi, folklor oynadı, sahne gösterileri yaptı. Tacikistanlı öğrenci Sahriyar’ın, sözlerini Fethullah Gülen’in yazdığı ‘Atlastan cepkenli yiğit akıncı’ şarkısı salondakileri hem coşturdu, hem duygulandırdı. İşte Fethullah Gülen Hocaefendi'nin en sevdiği bestelerden birisi olarak bilinen "Atlastan Cepkenli Yiğit Akıncı".. İzleyin..

160 ülkeden 2 bin 500 öğrencinin katılımıyla 30’dan fazla ülkede gerçekleştirilen 14. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali (IFLC) coşkusu, Düsseldorf’taki ISS Dome spor salonunda yapılan gösteriyle zirveye ulaştı. Gecede 336 öğrenci performanslarını sahneledi. Yapılan gösteri ve sunumlarda dünyanın her bir köşesine gönderme vardı. 2010 Güney Afrika Kupası açılışı için Shakira’nın seslendirdiği Waka Waka şarkısı da, Azerbaycanlı Cihangir’in söylediği Orta Anadolu potpurisi de dinleyenleri coşturdu.

BM Gençlik Temsilcisi konuştu

Festivale katılan Birleşmiş Milleler (BM) Gençlik Delegesi Eric Klausch, “Uluslararası Dil ve Kültür Festivali’nin bu yıl özel bir önemi var. Dünyadaki birçok politikacı korkulardan dolayı milliyetçi devlet anlaşıyına geri döndü. Geniş halk kesimlerinin korkuları var. Ve bu korkulardan dolayı insanî adımlar atmaktan kaçınıyorlar. Gençler bu sahnede değerlerini gösteriyor.” dedi.




30 Mayıs 2016 15:54
DİĞER HABERLER