İstifa için kaç bombanın daha patlaması gerekiyor?

İstanbul’da bir ay içerisinde yaşanan ikinci terör saldırısı bir kez daha hükümete sert eleştiriler yöneltilmesine neden oldu. Muhalefet sözcüleri, iktidara, “Terörün siyasi sorumlularının istifa etmesi için kaç bombanın patlaması gerekiyor?” diye sordu.
Yüksek yargının tasfiye edilmesine ilişkin düzenlemenin görüşüldüğü Genel Kurul’da muhalefet milletvekilleri son terör saldırısı üzerinden de iktidara sert suçlamalar yöneltti. 

MHP Grup Başkan Vekili Erkan Akçay, iktidar sözcülerinin terör olayları için “Birçok ülkede oluyor.” savunmasını eleştirirken, “O ülkelerdeki hükümetler ve ilgili bakanları sorumluluk duyuyor, hesap veriyor ve istifa da ediyor. 

Ama maalesef bizim hükümetimiz ne sorumluluk duyuyor ne hesap veriyor ne de bir istifa edeni görüyoruz. ‘Başkanlık sistemi için ben başımı koydum’ diyen Başbakan’ın, ‘terörü önlemek için başımı koydum’ dediğini duymadık.” diye konuştu.

CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, son terör olayının ciddi bir istihbarat açığından kaynaklandığını söyledi. Terör örgütü IŞİD’in 70 ilde örgütlendiği yönünde emniyet raporları olduğunu kaydetti. 

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın görev süresi boyunca Türkiye tarihinde görülmeyen şiddette ve ağırlıkta terör saldırılarıyla karşı karşıya kalındığını belirterek istifa çağrısında bulundu. 

HDP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, havaalanındaki patlamanın bugüne kadar terör örgütleriyle ilişkinin bir sonucu olduğunu savundu. 

Bilgen, “Ülke terörün hedefi hâline geldi. Bunda idarenin hiçbir sorumluluğu yok mu? Ortada ciddi bir zafiyet olduğunu kabul etmiyorsunuz, ihmal kabul etmiyorsunuz, o zaman bunun sorumluluğunu, hesabını kimden soracağız?” sorularını yöneltti.

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel de İçişleri Bakanı Ala’ya tepkiliydi. TBMM’de gazetecilerin sorularını cevaplayan Özel, “Efkan Ala tarım ve köy hizmetleri bakanı olsa, bu kadar ölüm insan değil de civciv olsa tarım bakanlığından istifa etmesi gerekir. Bu kadar pişkinlik, bu kadar yüzsüzlük, bu kadar aymazlık gerçekten insan anlamakta güçlük çekiyor.” diye konuştu.

‘AKP terörü seyrediyor’

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, iktidarın terör saldırıları karşısında eli kolu bağlı şekilde durduğunu savundu. 

Partisinin MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Böke, “Saldırıyı önlemek yerine sadece seyretmektedir, hatta teröre yardım ve yataklık yapmaktadır.” dedi. 

AKP yetkilerinin bir dönem ‘PKK da IŞİD de terör örgütü değildir’ dediklerini savunan Böke, bir AKP yetkilisinin “IŞİD iyi ki varsın, Allah kurşununu azaltmasın” dediğini savundu ve teröre onay verenlerin, terörden beslenenlerin, terörle asla mücadele edemeyeceklerini kaydetti.

30 Haziran 2016 09:20
DİĞER HABERLER