İsviçre, yolsuzlukla mücadelede online ihbar hattını devreye soktu

İsviçre, yolsuzlukla mücadelede online ihbar hattını devreye soktu
Yolsuzluk konularında çok hassas olan İsviçre adli makamları yeni bir ihbar sistemini hayata geçirdi. Hazırlanan web sitesi üzerinden online bir platform vasıtası ile yolsuzluk şüpheleri ihbar edilirken kayıtları giren kişilerin kimlik bilgileri istedikleri takdirde gizli tutuluyor.

İsviçre Adli makamları yolsuzlukla daha etkin ve hızlı mücadele edebilmek için Federal Polis Teşkilatı'nı online bir platform hazırlaması için görevlendirdi. Integrity platform adı verilen sistemde ihbarda bulunmak isteyen kişi, web sitesi üzerinden yolsuzluk hakkında kişi ve kurumlar hakkında elindeki bilgileri kaydedebiliyor veya suç duyurusunda bulunabiliyor. Sistemin en dikkat çeken yanı ise adli makamlara iletilen yolsuzluk ihbarlarında eğer kişinin onayı olmazsa ihbar eden kişinin kimlik bilgilerini sitemde gizli tutuluyor.

İsviçreli yetkililer daha önce Almanya ve Avusturya'da kullanılan bu ihbar sisteminden alınan başarılı sonuçlar neticesinde kendi ülkelerinde de hayata geçirmeye karar verdiklerini açıkladı. CİHAN
15 Eylül 2015 15:56
DİĞER HABERLER