İtalya'dan çelişen Türkiye sesleri

İtalya'dan çelişen Türkiye sesleri
İtalya Savunma Bakanı Roberta Pinotti, Türkiye'yi Avrupa Birliği'ne almamanın tarihi bir hata olduğunu belirterek, "Şimdi bu fırsat kapısı yeniden açıldı." dedi. Aynı zamanda aşırı sağcı parti Kuzey Ligi lideri Matteo Salvini de 'onlar AB'ye giriyorsa biz çıkalım' açıklamasında bulundu.

Brüksel'de dün yapılan Avrupa Birliği zirvesinde, Suriyeli sığınmacılar için Ankara'ya 3 milyar euro yardım ve Türkiye'nin birliğe katılımı için müzakereleri canlandırma kararı çıkması, İtalya'da muhalifleri öfkelendirirken İtalya Savunma bakanından olumlu denecek bir yorum geldi.


Göçmen karşıtı aşırı sağcı parti Kuzey Ligi (Lega Nord) lideri Matteo Salvini, zirvenin ardından mikroblog sitesi Twitter'dan şu iletiyi paylaştı: “Göçmenler için Avrupa'dan Türkiye'ye 3 milyar euro'luk bir hediye. Bazıları da aynı Türkiye'nin AB'ye girmesini istiyor. Onlar giriyorsa biz çıkalım. ” 

Öte yandan ülkenin Savunma Bakanı Roberta Pinotti, Türkiye'yi Avrupa Birliği'ne almamanın tarihi bir hata olduğunu belirterek, şimdi bu fırsat kapısının yeniden açıldığını söyledi.

"TÜRKİYE KONUSUNDA TARİHİ BİR HATA YAPTIK"

Pinotti "Şunu kendimize sormalıyız: bu farklılıkları değiştirmek için ne yapmalıyız? Türkiye konusunda tarihi bir hata yaptık. Türkiye AB'ye girmeyi güçlü bir şekilde istediği zaman, bu durduruldu; özellikle Sarkozy Fransa'sı ve Almanya tarafından. Bu 2005-2007 yılları arasındaydı. Şimdi bu fırsat kapısı yeniden açılıyor. Türkiye gibi bölgede büyük bir güç olan bir ülke karşısında Avrupa olarak diyalogla mı yoksa kendimizi ilişkilerin daha zor olduğu bir durumun içine itmekle mi daha ilgiliyiz? Ben, farklı durumlarla başa çıkmayı öğrenmemiz gerektiğini düşünüyorum." ifadelerinde bulundu.

30 Kasım 2015 11:37
DİĞER HABERLER