İzmir'de şehitler, gözyaşlarıyla anıldı

18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıldönümü, İzmir'de anıldı.

Kadifekale Hava Şehitliği'nde düzenlenen törene, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, şehit yakınları, milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri ve askerler katıldı.

Anıta çelenk koyulmasıyla başlayan tören, saygı atışı ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Öğrenciler, şehitler için şiir okuması sırasında bazı şehit yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Daha sonra Vali Toprak anı şeref defterini imzaladı.

Toprak, şeref defterine şunları yazdı; "Ülkemizin, devletimizin bölünmez bütünlüğü, istiklali uğruna, vatan uğruna kutsal canlarını emanet eden aziz şehitlerimizi anmak üzere huzurunuzdayız. Türk milletinin istikbali ve istiklali uğruna canlarını feda ettiniz. Şartlar ne olursa olsun yüce Türk milletinin neleri başarabileceğini tüm dünyaya gösterdiniz. Bunların yanı sıra insanlığa bağlılığınızla insanlık tarihinde şerefli ve onurlu yerinizi aldınız. Bu şahsiyetiniz Türk milletine ilham kaynağı olmaya devam edecek. Bu duygu ve düşüncelerle cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü, onun silah arkadaşlarını, şehitlerimiz, gazilerimizi sonsuz rahmetle anıyorum. Bize emanet bıraktığınız tüm kutsal değerleri ilelebet yaşatacağımıza söz veriyoruz. Ruhlarınız şad, mekanlarınız cennet olsun."

Daha sonra protokol üyeleri ile törene katılanlar, şehitlerimiz için dua okudu. Protokol üyeleri, şehit mezarlarını ziyaret ederek karanfil bıraktı. Şehit yakınları toprağa verdikleri evlatları için Kur'an-ı Kerim okudu, dua edildi.Cihan CİHAN
18 Mart 2016 14:02
DİĞER HABERLER