Kaçırılan kamu görevlilerinin serbest bırakılması

Kaçırılan kamu görevlilerinin serbest bırakılması -Mardin Havaalanında bekleyen Şanlıurfalı er Çeçanın ailesi çocuklarının Şanlıurfaya getirileceği bilgisinin ardından havaalanından ayrıldı
MARDİN (A.A) - Terör örgütü PKK tarafından kaçırıldıktan sonra Iraka giden heyet tarafından teslim alınarak Türkiyeye getirilen 8 kamu görevlisinden Şanlıurfalı er Reşat Çeçanin Mardin Havaalanında bekleyen ailesi çocuklarının Şanlıurfaya getirileceği bilgisinin ardından havaalanından ayrıldı.
     Terör örgütünce değişik tarihlerde kaçırılan ve oluşturulan heyet tarafından teslim alınarak Şırnakın Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısına getirilen kamu görevlilerinden er Reşat Çeçanın yakınları Mardin Havalanında çocuklarını beklemeye başladı.
     Burada yaklaşık 3 saat bekleyen aile, çocuklarının Şanlıurfaya getirileceği bilgisi üzerine havaalanından ayrılarak Şanlıurfaya hareket etti.
     Reşat Çeçanın amcası Müslüm Çeçan, yaptığı açıklamada, yeğenine kavuşacağı için çok sevinçli olduğunu belirterek, 8 aydır bu anı beklediklerini belirtti.
     Barış istediklerini ve hiç kimsenin benzer acılar yaşamasını istemediklerini ifade eden Çeçan, Reşatın kardeşi Osmanın da terör örgütünün dağ kadrosunda bulunduğunu belirterek üzüldüğünü söyledi.
    
     -Mardinli erin ailesi
    
     Kaçırılan er Ramazan Başaranın Mardinin Derik ilçesi Derinsu köyünde yaşayan yakınlarının da bekleyişi sürüyor.
     Anne Besi Başaran, televizyonda oğlunu görünce çok sevindiğini, 8 ay sonra oğlunun sesini telefonda duyduğunu ifade ederek, Oğlum geldiği zaman 2 kurban keseceğim, kanını alnıma süreceğim. Onun sevdiği bütün yemekleri yapacağım. 8 aydır evimizde huzur yoktu, yemek yiyemiyorduk. Oğlumun sesini duydum mutlu oldum. İnşallah onu görünce de çok mutlu olacağım. Bu huzur ortamını sağlayan herkesten Allah razı olsun diye konuştu.
     Er Başaranın akrabaları Başaran ailesinin evinde toplanarak gelişmeleri televizyondan takip ediyor.
    
     Muhabir: Serkan Yücel Aydın- İbrahim Sincar/ Necdet Doğruyol / Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
13 Mart 2013 17:39
DİĞER HABERLER