Kaçırma girişimi son anda önlendi... İlk kez siyah minibüs görüntülendi

Son üç yıldır özellikle KHK'lıları hedef alan çok sayıda kaçırılma haberi basına yansırken dün Ankara'da bir vak'a son anda önlendi.. Ankara, Eryaman’da Eğitim Sen üyesi Hayrullah Narin adındaki bir öğretmen zorla siyah minibüse bindirilmek istendi ancak vatandaşların tepkisi üzerine bu gerçekleşmedi.
Veli Saçılık’ın Twitter hesabından paylaştığına göre Narin, kendilerini polis olarak tanıtan kişiler tarafından kaçırılmak istendi. Kaçırılmak istenen Narin, "Bana polis kimliğini göstererek, dostane bir sohbet etmek istediklerini söylediler" diye konuştu.

Saçılık, olaya ilişkin bir fotoğraf da paylaşarak, “Ankara Eryaman'da kendini polis olarak tanıtarak fotoğraftaki siyah araçla öğretmen Hayrullah Narin arkadaşımı kaçırmaya çalışmışlar. Devleti mafya usulleriyle yönetmeye çalışanlar elbette hesap verecek” diye yazdı.

Hayrullah Narin, Gazete Fersude’ye yaptığı açıklamada ise, Eryaman’da bulunan bir marketten çıkıp, arabasına doğru yöneldiği sırada arkadan birinin kendisine ismiyle seslendiğini, dönüp baktığında ise, polis kimliğini göstererek, kendisiyle dostane bir sohbet etmek istediklerini belirtti.

Narin, sözlerine şöyle devam ediyor:

“Benimle dost olduklarını belirttiler, ben dost olmadığımızı söyleyip, eğer gözaltı yapacaksanız, avukatımı arayacağım dedim. Araç içindeki başka bir kişi ise, ‘artistlik yapma bin araca’ dedi, bir diğeri ise kolumu tutup çekmeye çalışınca bende ‘Beni kaçırıyorlar’ diye bağırıp, markete doğru yöneldim. Çevredeki insanların bana doğru yönelmesinden sonra ise üç kişi araca binip uzaklaştılar. Şu an Eryaman karakolunda suç duyurusunda bulunuyoruz.”

Hayrullah Narin, konu ile ilgili Eğitim-Sen ve İHD ile birlikte bir açıklama yapacaklarını da sözlerine ekledi

06 MBC 32 

Bu arada kaçırma vakalarının sembolü haline gelen siyah minibüslerden ilk kez biri görüntülenmiş oldu. Camları film kaplı minibüsün siyah renkte Ford Tourneo marka olduğu ve 06 MBC 32 plaka taşıdığı görülüyor.

12 Eylül 2019 12:21
DİĞER HABERLER