Kalifiye muhasebeciler geliyor

Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ), Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü ve Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) ortaklığında hayata geçirilecek protokol ile, muhasebe okuyan öğrenciler mezun olmadan önce kalifiye hale getirilecek.

UÜ, SGK İl Müdürlüğü ve BSMMMO ortaklığında hayata geçirilecek olan ve gençleri sektöre hazırlamayı hedefleyen Mesleki Eğitimde Kariyer Rehberliği Modeli İşbirliği Projesi'nin imza töreni, Bursa Akademik Odalar Birliği'nde (BAOB) gerçekleştirildi.

DİPLOMA DEĞİL, TECRÜBE ÖNEMLİ

Uludağ Üniversitesi'nin vizyonuna uygun bir protokole imza atacaklarını vurgulayan UÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru, "Diploma alıp toplumun içerisine karışmak, ondan sonra da diploma ile iş aramak devri artık bitmiştir. Herhangi bir diplomaya sahip olmanın ancak o güne kadar bir iş yapmamış olmanın bir önemi yoktur. O diplomanın da bir önemi yoktur." dedi.

Türkiye'nin dünyanın en dinamik gençliğine sahip olduğunu belirten Prof. Dr. Yücedoğru, "15 ile 30 yaş arasında 35 milyon genç nüfusa sahibiz. Bu insanlarımızı bir konuya yönlendirsek o konuda dünyanın en iyisi oluruz. Ancak bunu yapamıyoruz. İmzalayacağımız protokolle gençlerimizi yarınlara hazırlamak adına bir nebze olsun faydalı iş yaptığımıza inanıyoruz." şeklinde konuştu.

SGK İl Müdürü Ertan Karaca ise kalifiye meslek mensuplarının yetiştirilmesinin ülkenin geleceği açısından çok önemli olduğunu belirterek, uzun süredir çalıştıkları program için ilgili materyal ve donanımlarını da hazırladıklarını söyledi,

TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLACAK PROTOKOL

Proje ile kalifiye eleman yetiştireceklerini anlatan BSMMMO Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez ise şunları söyledi: "Mesleğimizi gençlere özendirmek içinde çok önemli bir proje. İstihdam odaklı mesleki eğitimin gerçekleştirilmesi, sektörün nitelikli eleman açığının giderilmesini amaçlayan çalışmanın sadece Bursa değil, Türkiye'nin her ilinde olması gerektiğine inanıyorum. Öğrencilere uygulamalı eğitim verilip sektöre kalifiye eleman yetiştirmesi hedefleniyor. Kariyer rehberliği ile de öğrencilerin mesleki becerilerine uygun çalışma alanlarına yönelmeleri amaçlanmıştır."

PROTOKOL NELERİ KAPSAYACAK

Proje ile muhasebe bölümünde okuyan öğrencilerin mesleğe adapte olmaları ve ilgili oldukları alanlarda kendilerini geliştirmelerini sağlanması hedefleniyor. Proje sayesinde hem iş dünyasının aradığı kalifiye muhasebe elemanlarına daha kolay ulaşabilecek hem de muhasebe bölümünde okuyan öğrencilerin ilgili olduğu alanlarda kendilerini geliştirmeleri sağlanacak. Bir yıl süresince geçerli olacak protokolde, meslek mensupları ortalama 5 öğrenciye kariyer rehberliği yapacak. Öğrenciler haftalık en az 2 saat staj yapma imkânına sahip olacak. Cihan CİHAN
04 Mart 2016 10:18
DİĞER HABERLER