Kalıpçılar, Bilişim İhtisas OSBye talip

Kalıpçılar, Bilişim İhtisas OSBye talip
YALOVA (A.A) - Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Ulusal Kalıp Üreticileri Birliğinin (UKUB), Bilişim İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) yerine talip olduğunu bildirdi.
     Koçal, Bilişim İhtisas OSBde yaşanan gelişmelerle ilgili düzenlediği basın toplantısında, 10 yıl önce kağıt üzerinde kurulan Bilişim İhtisas OSBnin, yıllar geçtikçe uyku dönemine girdiğini, ardından da bürokratik engellerle karşılaştığını belirtti.
     Özellikle otomotiv sektörüne hizmet veren kalıpçılık endüstrisi yöneticilerinden, Bilişim İhtisas OSBnin yerine talep geldiğini anlatan Koçal, Bakanlar Kurulu kararıyla kurulan birliğin yetkilileriyle yaptıkları görüşmelerde mutabık kaldıklarını söyledi. Koçal, şunları kaydetti:
     Türkiyede yüzlerce yapan var, ama bu alanda en iyi durumda, ileri teknoloji kullanacak olan ve zaten şu anda fabrikaları olan bir grup. Rapor hazırlamalarını istedik. Fizibilite raporlarında kamulaştırmadan en son aşamaya kadar 3 yıl içinde üretime geçebileceklerini ilettiler. Öz kaynaklarıyla bunu yapmak istediklerini söylediler. Yalovaya zarar vermeyecek katkı sağlayacak bir proje. Bu raporda bunu görüyoruz. Bilişim OSBye bunun uygun olduğunu buradan tescil ediyoruz.
     OSB içinde yüzde 15lik bir alanın inovasyon merkezi olarak çalışacağını ve merkezin 3 amacının olduğunun belirten Koçal, şunları kaydetti:
     Birincisi, üretim yapan 70 fabrikaya hitap edecek. Hem değerlerini yükseltecekler hem de üreticiler kendilerine bir pazar üretmiş olacaklar. İkincisi Dinçkök Grubunun ABDli bir firma ile birlikte ürettiği karbon elyaf var. Biz bundan Yalova olarak nemalanmak istiyoruz. Bu inovasyon merkezinde yeni iş tasarlayıcılarının, karbon elyaftan nasıl işler üretileceğiyle ilgili fikirlerini geliştirecek insanları destekleyeceğiz. Bunun da işe dönüşmesini sağlayacağız. Üçüncüsü ise değişik yazılımlar mantığında fayda sağlayacak.
     Koçal, inovasyon merkezi içinde belediye olarak var olmak istediklerini belirterek, protokol hazırlıklarının sürdüğünü sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Haluk Yüksel
03 Ocak 2013 11:29
DİĞER HABERLER