Kamalak: Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner

Kamalak: Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, 25 Aralık iddianamesi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Her şeye rağmen bu ülkenin hakimlerine güvenmek gerektiğini belirten Kamalak, "Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner demiş atalar. Yargılama çok aşamalıdır. İddianame hazırlanmış olabilir mahkeme tarafından kabul edilip edilmemesi söz konusu. Kabul edilse ona göre hüküm verilip verilmemesi söz konusu. Hüküm verilse temyizi var, temyizin kabul edilip edilmemesi söz konusudur. Ama ortada bir gerçek var, adalet mülkün temelidir, adalet herkese lazımdır." dedi.

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, gazete, televizyon ve ajanların temsilci ve muhabirleriyle kahvaltıda bir araya geldi. Meclis'te bulunan 4 siyasi partinin bir araya gelerek bir hükümet kuramadığını belirten Kamalak, "Cumhuriyet tarihinde ilk defa seçimlere müteakiben hükümet kurulamadığı için yeni bir seçime gidiliyor. Acaba 1 Kasım'dan sonra eğer milli görüş Meclis'e giremeyecek olursa ne değişecek? Yine tabiri caizse aynı hamam aynı tas. Bu böyle gidemez, bu böyle gidemez." şeklinde konuştu.

78 milyonun birbirinin kardeşi olduğunu kaydeden Kamalak, şöyle devam etti: "Elbette düşüncelerde bir takım farklılıklar olacaktır. Bu farklılıkları hoşgörü ile karşılamalıyız. Bir evde bile kardeşler arasında dahi zaman zaman ihtilaflar olmuyor mu oluyor. Peki kardeşler arasında ihtilaf belirdi diye birbirlerinin gırtlaklarına yapışmaları mı gerekir, yahut birbirlerini çekip vurmaları mı icap eder. Öyle olursa o ailenin gelişmesi kalkınması mümkün olur mu? Türkiye geniş bir ailedir birbirimizi sevmek ve birbirimize saygı duymak mecburiyetindeyiz. Şunu da unutmayalım ki genelde yol gösterici aydınlatıcı düşünceler hep farklı düşünceler sayesinde olmuştur. Statik düşüncelerde ziyade muhalif fikirler, aykırı fikirler topluma yol göstermiştir."

"CHP, BEYANNAMESİNDE BİZDEN KOPYA ÇEKMİŞTİR"

Bir dolar eşit bir lira olacak denmesine rağmen şu an doların 3 lirayı geçtiğini ifade eden Kamalak, "Döviz fren tutmuyor, işsizlik sürekli artıyor, cari açık bir türlü indirilemiyor, gelir dağılımındaki adaletsizliği her gün biraz da genişliyor, bu böyle gidemez. Partiler seçim beyannamelerini açıkladılar. Çok enteresan, CHP 'diğer partiler bizden kopya çekti' diyor. Ama şunu memnuniyetle ifade edelim mi kendileri de bizden kopya çekmiştir. Ben bir akademisyenim, belgeli konuşmalıyım. Ne diyor CHP, asgari ücret 1500 lira olmalı diyor. Biz daha önceki yıllarda bunu söyledik. Asgari ücretten vergi alınmamalı diyor, bizi takip edenler bilecek bu söylem bize ait. Emeklilere her bayram ikramiye. Yılda iki ikramiye. 26 şubat 1999'da biz Fazilet Partisi olarak Meclis'te kanun teklifi vermişiz. Mazotu rafine çıkışı ile vereceğiz diyor, kaç liraysa o. Bizim mavi mazot projemiz var, yıllardır bunu söylüyoruz. Rafineri çıkışı şudur budur, onu net olarak söyledik." diye konuştu.

KAMALAK'TAN BİLAL ERDOĞAN'A: DOKTORA İÇİN GİTTİĞİ SÖYLENİYOR BAŞARILAR DİLERİZ KENDİSİNE

Kamalak, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, "25 aralık iddianamesi tamamlandı. İddianameye muhalefetin ciddi tepkileri oldu film replikleriyle olduğu somut delillerden ziyade bu tarz değerlendirmeler olduğu belirtildi. Siz bir hukukçu olarak nasıl değerlendirirsiniz?" sorusuna Kamalak, şu cevabı verdi: "Her şeye rağmen bu ülkenin hakimlerine güvenmek durumundayız. Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner demiş atalar. Yargılama çok aşamalıdır. İddianame hazırlanmış olabilir mahkeme tarafından kabul edilip edilmemesi söz konusu. Kabul edilse ona göre hüküm verilip verilmemesi söz konusu. Hüküm verilse temyizi var, temyizin kabul edilip edilmemesi söz konusudur. Ama ortada bir gerçek var adalet mülkün temelidir, adalet herkese lazımdır."

Gazetecilerin, "Bilal Erdoğan ile ilgili çeşitli iddialar var. İtalya'ya gittiği medyada yer aldı nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Kamalak, "Doktora için gittiği söyleniyor, başarılar dileriz kendisine." dedi.

Gazetecilerin, "Doktorasını 4 yıl önce tamamlayıp döndüğüne dair medyada haberler yer alıyor." hatırlatması üzerine Kamalak, "Nasıl oluyor diye kendisine ulaşın o zaman." karşılığını verdi. CİHAN
07 Ekim 2015 13:23
DİĞER HABERLER