Kamalak'tan AKP'deki krizle ilgili çok konuşulacak yorum

Kamalak'tan AKP'deki krizle ilgili çok konuşulacak yorum
SP Lideri Mustafa Kamalak, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, Melih Gökçek hakkındaki sözleri değerlendirdi.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, Melih Gökçek için 8 Haziran'da 100 tane hırsızlığını ortaya çıkaracağını söylediğini, Başbakan'ın ise 'susun konuşmayın' dediğine dikkat çekti. "Normal bir hukuk devletinde 'sen ne diyorsun arkadaş, varsa bu pisliklerin temizlenmesi lazım' demesi icap etmez miydi?" diye soran Kamalak, "Hükümet Sözcüsünün bile konuşturulmadığı bir ülkede haktan, hukuktan, adaletten, insan haklarından bahsedilemez." dedi.

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimler için gerçekleştirilen 'Kadın Kolları Eğitim Kampı'na katıldı. Kamalak, 'Başbakan Kamalak Mücahit Erbakan', 'İşte Ordu İşte Komutan' sloganlarıyla karşılandı. Seçime SP ve diğer partilerin girdiğini belirten Kamalak, diğer partiler ile kendi aralarında dört temel fark olduğunu vurguladı. Bunların yön farkı, yer farkı, ölçü farkı, amaç farkı olduğunu ifade etti. Üniversite sınavına değinen Kamalak, binlerce gencin sıfır çektiğine dikkat çekti. Kamalak, 40 matematik sorusunda ortalama doğru cevabın 4,5, Fen Bilgisinde 5 olduğunu belirterek bunun kabul edilemez bir durum olduğunu söyledi. Nitelik ve teknik eğitimin milli görüşün vazgeçilmez bir eğitim olacağını ifade eden Kamalak, telefon üreten üniversiteler kuracaklarını kaydetti.

Göreve geldiklerinde yeni bir anayasa yapacaklarını dile getiren Kamalak, hak ve hukukun üstünlüğü, insana değer veren, insanı öne çıkaran bir anayasa yapacaklarını söyledi. Yolsuzluk soruşturmasıyla ilgili de konuşan Kamalak, 4 bakanın Yüce Divan'a gönderilmediğini ve acaba suçlu mu masum mu bilemediklerini kaydetti. "Kulakları çınlasın Burhan Kuzu hocamız diyordu ki 'niye gönderelimki oğlan bizim kız bizim' diyordu. Onları Yüce Divan'a gönderirse siyasi hayatımız biter diyordu. Böyle suçların, kirlerin, pisliklerin üstünü örten bir anayasa değil, hangi köşede bir pis varsa onu temizleyecek bir anayasa yapacağız." diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, Melih Gökçek için 8 Haziran'da 100 tane hırsızlığını çıkaracağını söylediğini dile getiren Kamalak, Başbakanın ise 'susun konuşmayın' dediğini aktardı. "Normal bir hukuk devletinde 'sen ne diyorsun arkadaş, varsa bu pisliklerin temizlenmesi lazım' demesi icap etmez miydi?" diye soran Kamalak, "Hükümet Sözcüsünün bile konuşturulmadığı bir ülkede haktan, hukuktan, adaletten, insan haklarından bahsedilemez." ifadelerini kullandı.

İlkokul çocuğunun bile bir sorumluluğu olduğuna dikkat çeken Kamalak, göreve gelmeleri halinde Meclis'e gelmeyen milletvekillerinin maaşını Hazineye devredeceklerini ifade etti. Kamalak, iktidara geldikleri gün işçiye, memura, emekliye şu an aldıkları bir maaşı ikramiye olarak vereceklerini vurguladı. En düşük işçi ve emekli maaşının bin 500 lira olacağını dile getiren Kamalak, asgari ücretten vergi almayacaklarını kaydetti. Kamalak, iktidara geldiklerinde neler yapacağını anlattı. Esnaf Bakanlığı kuracaklarını dile getiren Kamalak, faizsiz kredi vereceklerini, faiz borçlarını sileceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı ile Merkez Bankası arasındaki luzümsüz tartışmanın getirdiği yükün 151 milyar 200 milyon lira olduğunu ifade eden Kamalak, Türkiye'nin dolar cinsi dış borcu 432 milyar lira olduğuna dikkat çekti. Bu tartışmadan dolayı dolar fiyatının 35 kuruş arttığını anlatan Kamalak, "Bunu Anadolu ödeyecek. Kime; küresel emparyalizme, faiz lobisine. Bir gencin ortak ölçekte bir iş yeri açabilmesi için 250 bin lira gerekiyor. 604 bin 800 gence iş imkanı bulunacaktı. Sarayın asgari masrafı 10 milyar liradır diyorlar. 40 bin gence iş imkanı sağlanmış olacaktı. Bu ülke zengindir." şeklinde konuştu.

İktidarları döneminde hiçbir kadının, karnını doyurmak için bedenini satmak zorunda kalmayacağını söyleyen Kamalak, iktidara zengin olmak için gelmeyeceklerini ifade etti. Adil bir düzen için kadınlardan söz alan Kamalak, daha sonra yemin ettirdi.

29 Mart 2015 13:26
DİĞER HABERLER