Kamboçya'da yaşayan yetim çocukların Trabzonspor sevgisi

Galatasaray'lı taraftarlar Süper Lig şampiyonu olmanın sevincini yaşarkan ülkemize çok uzak bir ülke olan Kamboçya'da yaşayan yetim çocuklar gönüllerinin şampiyonunun Trabzonspor olduğunu söyledi. 'Bize her yer Trabzon' sloganı atan Kamboçyalı minikler ligde averajla 5. sırada olan Trabzonspor seyircisinin yüzünü güldürdü.

Başkente 6 saat uzaklıktaki Kampong Cham iline bağlı Jumnik köyünde beton üzerinde yatan 100 yetim için yetimhanenin tadilat ve tefrişatını tamamlandı ve yeni yatak alındı. Yetimhanenin açılışının ardından yüzleri gülen Kampoçlayı çocuklara Kimse Yok Mu Gönüllüsü Bülent Durmuş Trabzon Spor Forması hediye etti. Hediye formayı giyerek bayrak sallayıp tezahürat yapan Kamboçyalı Minikler 'Bize her yer Trabzon' sloganı attı. Trabzonspor formaları ile Trabzon Trabzon sloganı atan Kamboçyalı minikler ligde bu yıl aradığını bulamayan Trabzon seyircisinin yüzünü bir nebze de olsun güldürdü.

Kendisinin koyu bir Trabzonsporlu olduğunu ifade eden Bülent Durmuş, "Yetimhanenin tadilat ve tefrişatı tamamlandıktan sonra onlar için çeşitli hediyeler hazırlıyorduk. Birlikte hep futbol maçı yaparız hem de keyifli bir anı olarak kalır diye herbiri için Trabzon forması yaptırdık. Onlar da bu formayı giyip tezahüratımıza eşlik ettiler. Çok güzel bir andı." diye konuştu.

Dünyanın 50 ülkesinde 62 binin üzerinde yetime kucak açan Kimse Yok Mu gönüllüleri Kamboçya'da Kampong Cham Yetimhanesi'nin tadilat ve tefrişatını tamamlayarak 100 çocuğun barınma ve eğitim sorununa kalıcı çözüm getirdi. Uzun yıllar süren savaşın olumsuzlukları ile devam eden Kamboçya nüfusunun yüzde 31'i yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Yoksulluk, savaş ve AIDS gibi nedenlerle ülkede yetimler uygun şartlarda yaşamlarına devam edemiyor.

400 MİLYONU AŞKIN YETİM VAR

Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre dünyada 400 milyonu aşkın yetim çocuk bulunuyor. Günde 5 bin 760 çocuk yetim kalıyor. Uzun yıllar savaşın olumsuzlukları ile mücadele eden Kamboçya'da halkın yüzde 31'i yoksulluk sınırının altında yaşıyor.

Savaş yoksulluk ve AIDS gibi nedenlerle ülkede binlerce korunmaya muhtaç çocuk bulunuyor. Çocuklar ya tarım işçisi, balıkçı, maden işçisi olarak çalışmak zorunda bırakılıyor ya da sokakta dilendiriliyor. Ülkede ailesinin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için çalışan 5 ile 14 yaş arasında yaklaşık 300 bin çocuk işçi olduğu tahmin ediliyor.
CİHAN
28 Mayıs 2015 13:00
DİĞER HABERLER