"Kampüsten Umutlu Yarınlara Projesi"

"Kampüsten Umutlu Yarınlara Projesi" -Projenin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi
ELAZIĞ (A.A) - Elazığ Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğünce hazırlanan "Kampüsten Umutlu Yarınlara Projesi"nin tanıtım toplantısı yapıldı.
     Fırat Üniversitesi (FÜ) Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, FÜ Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantının açılışında yaptığı konuşmada, üniversitelerin temel görevlerinden birinin de eğitim-öğretimin yanında topluma hizmet olduğunu belirtti.
     Projenin eğitim-öğretim ile topluma hizmeti kapsadığını aktaran Demirdağ, Paydaşımız olan Emniyet Müdürlüğü ile inşallah bu işi kurumsallaştırarak, şimdi olduğu gibi bundan sonra da genç eğitimci adaylarımızla bu sosyal sorumluluk projesinde yer almasını sağlayacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın dedi.
     Elazığ Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Fatih Çipil ise şube olarak genel asayişin korunmasının yanında toplumsal olaylara karşı da mücadele ettiklerini kaydetti.
     Toplumsal olaylara katılanların profillerine baktıklarını ifade eden Çipil, genellikle 14-25 yaş arası kişilerin öne çıktığını belirlediklerini, bunların da çoğunun lise ve üniversite öğrencisi olduğunu tespit ettiklerini belirtti.
     Proje çalışmaları hakkında bilgi veren Çipil, 7 ayrı seminer vererek 3 bin öğrenciye ulaşmak istiyorduk. Şu anda 3 ayrı seminerde bin 500 öğrenciye ulaştık. 4 ayrı lisede 140 öğrenciye eğitim vererek üniversite sınavlarına hazırlıyoruz ve 5 haftalık eğitimi geride bıraktık. Projemize katılanların yüzde 80i kız öğrencilerimizden oluşuyor diye konuştu.
     Tanıtım toplantısına, Elazığ Valisi Muammer Erol, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Emniyet Müdürü Ayhan Buran ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Emrah Gökmen
     Yayıncı: Ahmet Ekici
08 Nisan 2013 16:09
DİĞER HABERLER