Kariyer Derneği'ne 'CV' operasyonunda 8 serbest

Kariyer Derneği'ne 'CV' operasyonunda 8 serbest
Bursa’da çalışanlarla işverenleri buluşturan Uludağ Kariyer Derneği’ne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 11 kişiden 8’i serbest kaldı.
Bursa’da geçtiğimiz perşembe günü Uludağ Kariyer Derneği’ne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 11 kişi, emniyetteki 3 günlük sorgusunun ardından bugün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, soruşturmayı yürüten savcı tarafından ifadeleri alınmadan dosya üzerinden tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.
Akşam geç saatlerine kadar süren duruşmanın ardından gözaltına alınan 11 kişiden S.K., Z.D., ve R.B. tutuklanırken, 8 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

KÖTÜ KOŞULLARDA MAHKEMEYE ÇIKTIK

Şüphelilerden bazılarının avukatlığını yapan Mehmet Işık, milyonlarca işsizin olduğu Türkiye’de gençlerin iş bulmasına yardımcı olmaya çalışan bir derneğe karşı yürütülen bir soruşturma ile karşı karşıya olduklarını söyledi. Işık, “Maalesef bugün gözaltının dördüncü günündeyiz. Çok kötü gözaltı koşulları ve müvekkil şüphelilere yönelik baskı neticesinde nihayet dördüncü gün mahkeme karşısına çıkarılabildik. Bu sabah saat 04.00’da şüpheliler adliyeye sevk edildi ve maalesef sorgunun başlaması 15.30’u buldu. Bu sürede hem aç, hem uykusuz, hem de yorgun bir şekilde sorgulanmayı beklediler ve bu koşullar altında sorguları yapıldı.” açıklamasında bulundu.

AVUKATSIZ ÇAPRAZ SORGU

Emniyette de çeşitli sorunlarla karşılaştıklarını ve günde iki öğün yemek ve suyun verildiğini anlatan Işık, “Bunlar ülkemizin geldiği koşullarda çok uygun bir uygulama değildi. Müvekkillere yönelik baskı had safhadaydı. Bazı şüpheliler, gece özellikle doğrudan TEM şube müdürü ve bazı amirler tarafından çapraz sorguya alındı avukatsız olarak. Buna ilişkin tutanaklarımızı hazırladık ve en kısa sürede de şikayette bulunacağız.” şeklinde konuştu.

10 BİN KİŞİLİK LİSTE DİYORLAR, BİR SORU SORMUYORLAR

Av. Mehmet Işık, şöyle devam etti: “Basında 10 bin kişilik listelerden bahsediliyor ve ‘liste havuzları var’ deniliyor, fakat bize bu konuda sorulan bir soru yok. Şüphelilerin bu konuda hiç bir bilgisi yok ve bununla bir ilgisi de yok. Bunun bu şekilde basına yansıtılmasını da çok manidar buluyoruz. Ayrıca bu operasyonun farklı isimlerle anılmasını da çok manidar buluyoruz. Bunun hiçbir alakası yok başka şeylerle. Bu doğrudan işsiz gençlere yönelik, onların iş edinmesine yönelik bir çalışma yürüten, bunu amaç edinen derneğe karşı yürütülen bir soruşturma.” 

Şüphelilerden 3’ünün tutuklanmasına karar verildiği için üzüntüsünü dile getiren Işık, “En kısa zaman içinde bu kararlara da itiraz edeceğiz. Biz şüphelilerin tamamının masum olduğunu ve üzerlerine isnat edilen, aslında biz ne isnat edildiğini de bir avukat olarak ben çözemiyorum. Örneğin ‘terör örgütü üyeliği’ deneniyor biz buna ilişkin bir tek soru alamadık. Dolayısıyla bu kararın mutlaka değişeceğine inanıyoruz. En kısa zamanda itiraz edeceğiz ve olumlu netice alacağımızı da ümit ediyoruz.” sözleriyle konuşmasını tamamladı. 

Av. Mustafa Gökay Ertaş ise mahkemeye çıkan 11 sanıktan 3’ünün tutuklanıp, 8’i hakkında ise adli kontrol şartıyla serbest kaldığını söyledi. 

Uludağ Kariyer Derneği’ne yönelik soruşturmayla ilgili gizlilik kararı bulunmasına rağmen dosya içeriği ile ilgili yerel ve ulusal basının çok sayıda iddia gündeme taşıması dikkat çekti.

CİHAN
06 Aralık 2015 22:26
DİĞER HABERLER