Kayışoğlu: Acile giden hastalar sıra nedeniyle geri dönüyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, kendisine gelen şikâyetler üzerine gittiği Dörtçelik Çocuk Hastanesi Acil Servisi'ndeki yoğunluğa tepki gösterdi. İnsanların sıra sebebiyle ateşli çocuklarını geri götürmek zorunda kaldığını belirten Kayışoğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nu eleştirdi.

"Dörtçelik Çocuk Hastanesi Acil Servisi'nde acil görüntüler var" diyen Kayışoğlu, "5 saati aşkın bir süredir ateşli çocuğuyla bekleyen aileler perişanlar. Sıra gelmeyeceğini düşünüp, ateşli çocuğunu alıp geri dönen aileler olmuş. Bu mu sizin sağlık politikanız?" dedi.
Acilde üç poliklinik bulunduğunu belirten Kayışoğlu, şunları dile getirdi: "Çocukları hasta olan aileler mecburen Bursa'nın iki çocuk hastanesinden birisi olan Dörtçelik'e geliyorlar. Poliklinik azlığı nedeniyle saatlerce bekliyorlar. Hatta kimi hasta yakınları çok bekleyip, sırası gelmeyen birçok hasta yakınının çocuğunu ateşler içinde tekrar evine götürdüğünü, bu şekilde davrananlar nedeniyle kendilerine sıranın çok geç de olsa geldiğini dile getiriyorlar. Bakan Müezzinoğlu, paralı sağlığın bizi düşürdüğü hali görmek istiyorsa, başka şehirlere gitmesine gerek yok. Milletvekili olduğu şehrin acil servislerini dolaşsın yeter."

Kayışoğlu, şöyle devam etti: "Bursa'ya 14 yıllık AKP iktidarında özel hastaneler dışında mevcut hastanelerin duvarlarının yenilenmesi haricinde yeni bir hastane yapılmış mıdır? Bu sorunun yanıtını Bursalılar da merak ediyor. Milletin parası mı var ki özel hastanelere gitsin. İnsanlarımız bunu hak etmiyor. Bu politikalardan vazgeçsinler. Doktorları özele teşvik edeceklerine, hem sağlık çalışanlarını hem de hastaları mağdur etmeyecek formüller geliştirsinler." CİHAN
10 Ocak 2016 14:35
DİĞER HABERLER