Kaynak Holding ortaklarından kayyım heyetine ihtarname

Kaynak Holding ortakları, geçici kayyım heyetine ihtarname gönderdi. İhtarnamede heyetin usulsüz eylemlerde bulunduğu iddia edildi.

Ortaklar adına açıklama yapan Avukat Enes Güngören, "Kayyımların çalışanlara yazılı talimat vermeksizin, sözlü emirle şirket muhasebe kayıtlarında tahrifat yaptırmak istediğini öğrendik. Yapılmak istenen tahrifat, usulüne uygun olarak gerçekleştirilen kar payı dağıtımını, sanki 'ortaklar Kaynak Holding'den borç almış gibi' gösterme gayretidir." dedi.

Güngören, şöyle devam etti:

"İşin gerçeği şudur ki: Hükümet Komiseri'nin de yasal mevzuat gereği hazır bulunduğu Kaynak Holding Genel Kurulu usulüne uygun şekilde toplanmış ve ortaklara kar payı dağıtımı kararı almıştır. Genel Kurul'un bu kararı Kaynak Holding Yönetim Kurulu tarafından yerine getirilmiştir. Şimdiki geçici kayyım yönetiminin önceden gerçekleşmiş bu yasal kar payı dağıtımı üzerinde tahrifata yeltenerek, kar payı dağıtımını 'ortaklara verilmiş borç' gibi göstermeye çalışması hukuka aykırıdır. Mevzuatımıza göre hukuka aykırılık teşkil eden bu ve benzeri işlemleri kayyımların yazılı emir vermeksizin sözlü talimatla çalışanlara zorla yaptırması, tarafımızca kendilerini sorumluluktan kurtarmaya yönelik bir manevra olarak değerlendirilmektedir.

Kayyım heyeti atandığı tarihten bugüne kadar birçok kez şirket politikalarına aykırı talimatları, ilgili personele yazılı olarak bildirmeksizin sözlü emirle yaptırmaya çalışmasını ibretle izliyoruz. Hissedarı olduğumuz holdingde yapılanlar şark kurnazlığından öte bir anlam taşımamaktadır.

Eğer muhasebe kayıtlarında yapılmak istenen bu tahrifat girişiminden ve şirkete zarar verecek yönetim politikalarından vazgeçmezlerse, Kaynak Holding ortakları olarak her türlü yasal yola başvuracağımızı kayyım heyetine ihtar ediyor, kamuoyu ile paylaşıyoruz.

Saygılarımızla"
CİHAN
11 Aralık 2015 17:08
DİĞER HABERLER