Kaynak Holding'ten sert açıklama

Kaynak Holding'ten sert açıklama
Eğitim yuvalarına kayyım atanmasıyla ilgili Kaynak Holding'ten sert bir açıklama geldi. Holding, İstanbul Anadolu 1. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla kayyım atanan 12 şirketle herhangi bir bağlarının olmadığını belirtti.

İŞTE KAYNAK HOLDİNG'İN O AÇIKLAMASI:

KAYNAK HOLDİNG A.Ş. ORTAKLARINDAN AÇIKLAMA

Bugün medyada, İstanbul Anadolu 1. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla 12 şirkete kayyım atandığı yönünde haberler yapılmıştır.

Bu haberlerin bir kısmında, kayyım atanan şirketlerin “Kaynak Holding A.Ş.'ye bağlı olduğu”, “Kaynak Holding A.Ş. ile organik bağının tespit edildiği” gibi asılsız ve mesnetsiz iddialara yer verilmiştir.

Bu iddialar tamamen gerçek dışı olup, söz konusu şirketler Kaynak Holding A.Ş.'ye bağlı olmadığı gibi, aralarında herhangi bir organik bağ da bulunmamaktadır.

Sözkonusu haberlerde daha soruşturma aşamasında olan ve henüz yargılama yapılmamış bir dosyada, evrensel bir ilke olan masumiyet karinesi ihlal edilmiştir. Herhangi bir yasadışı işle hiçbir irtibatı bulunmayan Kaynak Holding A.Ş.'de bugüne kadar devam edegelen ticari faaliyetler, kesin bir dille bir suç örgütünün suç fiilleri gibi gösterilmeye çalışılmıştır. Bu durum basın özgürlüğü ile bağdaşmadığı gibi açıkça hukuka aykırıdır. Şirketler ve ortaklar hakkında yapılan haksız ve hukuksuz yayınlar artık paranoya derecesine ulaşmıştır.
 
Bu vesileyle belirtmek isteriz ki ülkemizde kayyımlık uygulaması, eski bir bakanımızın ifadesiyle artık gasp düzeyine ulaşmış bulunmaktadır. Türkiye'nin taraf olduğu Uluslararası Sözleşmelere, AHİM kararlarına, TC Anayasasına ve yasalara aykırı olarak alınan ve uygulanan kararlarla, özel mülkiyet hakkı ihlal edilmektedir. Kayyımlık, hiçbir kural tanımadan, özel mülkiyetin kamulaştırılması, şirketlere el konulması haline çevrilmiştir.
  
Sonuç olarak belirtmek isteriz ki, yasalara ve uluslararası hukuka aykırı, müvekkillerimin malvarlığını gasp eden bütün haksız işlemlere karşı iç hukukta ve uluslararası hukuk nezdinde gereken yasal yollara başvurulmakta olduğunu kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.                                                                                

Kaynak Holding A.Ş. Ortakları Vekili

Av. Enes Güngören
12 Şubat 2016 19:29
DİĞER HABERLER