Kazak Cumhurbaşkanı'nın aracılığı mı talep edildi?

Kazak Cumhurbaşkanı'nın aracılığı mı talep edildi?
Erdoğan, Nazarbayev’i aradı: Putin ile en kısa zamanda görüşmeye hazırım
Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’i telefonla arayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile en kısa zamanda görüşmeye hazır olduğunu söylediği bildirildi. 

Kazakistan Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nin bildirdiğine göre Erdoğan’ın insiyatifi ile yapıldığı telefon konuşmada, iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra düşürülen Rus jeti ile ilgili detaylar da konuşuldu.

ERDOĞAN: GÖRÜŞMEYE HAZIRIZ

Kazak lider Nazarbayev'in, Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerde gelinen noktanın endişe verici olduğunu belirttiği, olayın aydınlatılması için bir komisyonun kurulmasını önerdiği kaydedildi. 

Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilerin derin temellere dayandığını ifade eden Cumhurbaşkanı Nazarbayev'in, tesisi uzun yıllar süren bu olumlu ilişkilerin muhafaza edilmesi gerektiğine dikkat çektiği vurgulandı. Nazarbayev’in, iki ülke arasında yaşanan krizin, bir an önce çözüme kavuşturulması için iki tarafın da diplomatik kanalları açık tutmasının önemine dikkat çektiği belirtildi. 

Görüşmede Recep Tayyip Erdoğan’ın, Rusya lideri Putin ile en kısa zamanda görüşmeye hazır olduğu ifade ettiği bildirildi. 
30 Kasım 2015 12:28
DİĞER HABERLER