Kazakistan ve Tanzanyalı iş adamları Şanlıurfada

Kazakistan ve Tanzanyalı iş adamları Şanlıurfada -Vali Güvenç: Kazakistan ve Tanzanyanın Şanlıurfada aynı masada buluşmasını çok anlamlı olduğunu söylememiz lazım
ŞANLIURFA (A.A) - Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından düzenlenen Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü 2012 toplantısı için gelen Kazakistan ve Tanzanyalı iş adamlarından oluşan heyet, Vali Celalettin Güvençi ziyaret etti.
     Valilikten yapılan açıklamaya göre, konuk iş adamları, Şanlıurfa Girişimci İş Adamları Derneği (ŞUGİAD) Başkanı Mehmet Öksüzoğlu ile Vali Güvençle makamında bir süre görüştü.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Vali Güvenç, kentin kalkınmaya ve gelişmeye çok müsait bir il olduğunu kaydetti.
     Türkiyede sivil toplum kuruluşlarının geliştiğini, bu anlamda kalkınmanın da özel sektör eliyle olması gerektiğinin altını çizen Güvenç, şunları kaydetti:
     Çok şükür bunda da çok başarılı olduk. İş adamlarımız dünyanın dört bir yanında dostluklar kuruyorlar, iş kuruyorlar, işbirliğimizi geliştiriyorlar. Türk ve Müslüman dünyasında çok ciddi iş ve yatırım gelişmeleri var. İnşallah daha çok görüşür, daha çok birlikte iş yaparsak bütün ülkelerin menfaatine olur. Çünkü gerçekten çok büyük potansiyel var ve halklarımız bizlerden bu işbirliğini ve gayretli çalışmayı bekliyorlar. Kazakistan ve Tanzanyanın Şanlıurfada aynı masada buluşmasını çok anlamlı olduğunu söylememiz lazım.
     Kentin tarım potansiyeline de değinen Güvenç, Şanlıurfanın yıllık 4 milyar dolara yakın tarımsal üretiminin bulunduğunu, yeni yatırımlarla birlikte 2 milyon dekar olan sulanabilir arazinin 3 yıl içerisinde 6 milyon dekara ulaşacağını aktardı.
     Tanzanyalı iş adamı George Nangala ise Şanlıurfada çok iyi karşılandıklarını ve kenti çok beğendiklerini ifade ederek, kendilerine gösterilen misafirperverlikten dolayı ülkesi adına Türkiyeye teşekkür etti.
     Kazakistanlı iş adamı Kuyugou Kambar da, Türkiyeye geldikleri andan itibaren kendilerine gösterilen sıcaklık için çok mutlu olduklarını belirtti.
     Ziyarette, iş adamı Kambar Vali Güvençe Kazakistanın milli kıyafeti olan çapan hediye etti.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
01 Aralık 2012 13:19
DİĞER HABERLER