Kenya'daki yetimlere Türk kardeşliği!

Kenya'daki yetimlere Türk kardeşliği!
Kenya’da Mama Feuzıa Yetimhanesi'nde kalan kimsesiz çocuklara erzak kolisi ve değişik hediyeler verilerek yüzleri güldürüldü.
Uzanacak yardım eli bekleyen, yaşadıkları coğrafyalarda yalnız başlarına kalmış kimsesiz, yetim ve korunmaya muhtaç çocuklar için yaptırılmış olan yetimhanelerde kalan çocukları da unutmayan Kimse Yok Mu gönüllüleri, Kenya’da Mama Feuzıa yetimhanesindeki yaklaşık 110 yetim ve korunmaya muhtaç çocuğa Ramazan kolisi ve çeşitli hediyeler vererek yüzlerini güldürdü.

Afrika ülkeleri başta olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinde insani yardım faaliyetleri yürüten Kimse Yok Mu Derneği, bereket sultanı olarak bildiğimiz Ramazan ayında da faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Yaklaşık 80 ülkede insani yardım yapma kararı alan Derneğe, gönüllülerden daha fazla ülkeye yardım götürelim çağrısı geldi.



Kimse Yok Mu’nun geçen yıl açılışını gerçekleştirdiği yetimhanede kalan yetim ve korunmaya muhtaç çocuklara Ramazan kolisi ve çeşitli hediyeler götüren gönüllülerden Cemal Yavaş şunları söyledi. ‘‘Burada kalan çocuklara yardım etmenin ne kadar tatlı bir duygu olduğunu kelimelerle söylemek mümkün değil. Kimsesiz çocukların yüzlerin gülmesi bizimde içimizi güldürüyor. Anne baba şevkatinin ne olduğunu çok iyi bildiğini söyleyen Yavaş. Yetimhane şartlarını onların vesilesiyle görüyorum. Bizler için ayrı bir şükretme imkanı doğuyor. Asıl biz onlara teşekkür etmeliyiz yardımlarımız kabul ettikleri için. Hayra vesile olan Türk kardeşlerime buradan çok teşekkür ediyorum, Allah ebeden razı olsun’’ dedi.



‘Ramazan ayının bereketinden bizde nasibimizi almalıyız’

Henüz 13-14 yaşlarında çocuklarında da gönüllü olarak yardıma koştuğu bu kutlu zaman dilimi Ramazan ayında, ’bereketten bizde nasibimizi almalıyız’ dercesine yarıştıklarını görüyorsunuz. 8. Sınıf öğrencisi olan Mehmet Bahadır Kılıç elinde erzak kolisiyle şunları söyledi. ‘’Burada Türk kolejinde okuyorum. Kimse Yok Mu’nun ihtiyaç sahibi insanlara ve yetim çocuklara yönelik çalışmalarını duyduk. Arkadaşların Ahmet Çağrı, Hacı Kemal, Kağan ve Ömer ile birlikte bizde katılmak istediğimizi söylediğimiz de annem ve babam çok mutlu oluruz dediler. Aynı sınıftan 6 arkadaş sabahtan başladık yardım dağıtmaya, şimdi de yetimhanedeki çocuklara erzak paketi getirdik. Burada bulunan kardeşlerimize aramızda topladığımız paralar ile hediyeler aldık vereceğiz inşallah’’ diye konuştu.

Yetimhanede kalan çocuklardan Kahayar Oumar duygularını şu sözlerle anlattı. ‘’Benim annem babam hayatta değiller. Kardeşimle birlikte kalacak yerimiz olmadığı için dışarılarda kalıyorduk. Türkiye’den insanların yaptırmış olduğu burada kalıyoruz. Bizim için buraya gelen, bizlere yiyecek getiren kişilere çok teşekkür ediyorum. Bizim yaşımızda olan öğrenci arkadaşlarıma getirdikleri hediyeler için teşekkür ediyorum. Tanıştık arkadaş olduk çok güzel oldu bizim için. Bundan sonra sık sık geleceklerini söylediler hepsinden Allah razı olsun, sağ olsunlar. ’’dedi.

Kimse Yok Mu Derneği Yetim ve Korunmaya Muhtaç Çocuklar Koordinatörlüğü, “Dünya'da 400 milyon yetim çocuk varken, Afrika'da milyonlarca yavrumuz evsiz barksız kalıyorken bizler sıcak yatağımızda bunlardan bihaber yatmamız düşünülemez. Kaldı ki bizler bu yola çıkarken yetim gözü yaşlı olmamalı, yetim masum kalmamalı diye yola çıktık. Kimse Yok Mu Yetim ve Korunmaya muhtaç çocuk birimi olarak, şuana kadar başta Afrika olmak üzere dünyanın 52 ülkesinde, 62 binden fazla yetime kucak açtık, bu çocukların dertleriyle dertlenmeyi bir borç bildik'' ifadelerini kullandı.
 
Dünyadaki yetimlere sahip çıkmak isterseniz Ramazan boyunca iftar, kumanya, zekat, fitre ve bayramlık bağışlarınızı yapabilirsiniz. Dileyen herkes, www.kimseyokmu.org.tr ya da www.ramazan.kimseyokmu.org.tr ‘den kredi kartları ile online bağış yapabilir. Yardımseverler ayrıca derneğin resmi banka hesaplarından istedikleri miktarda bağış yaparak ihtiyaç sahiplerine destek olabilecekleri gibi bizzat KYM Genel Merkez’e ya da KYM şubelerine uğrayarak bağışlarını makbuz karşılığı yapabilir.

Bağışta bulunmak için;










30 Haziran 2015 15:02
DİĞER HABERLER