KHK faciası da var yargı faciası da!

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hükümeti, 2016 yılı temmuz ayından 2018 yılı temmuz ayına kadar yürürlükte kalan Olağanüstü Hal (OHAL) döneminde yayımladığı onlarca kanun hükmünde kararname (KHK) ile 150 bin kişiyi memuriyetten attı. Özel sektörde bile çalışmasına izin verilmeyen KHK mağdurlarının maruz kaldığı hukuksuzluklar AKP'li isimler tarafından da tartışılmaya başlandı.
Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Bülent Arınç'ın "KHK faciadır" sözleri başlattığı tartışmaya bir isim daha dahil oldu. 

Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren bugün yayımlanan makalesinde, "Doğru olan Arınç’ın çığlığını uyarı gibi değerlendirip, insanların acılarına duyarsız kalmamak." tespitinde bulundu. 

KHK FACİASI DA VAR YARGI FACİASI DA!

Taşgetiren, "Şu anda Türkiye’de KHK faciası da var, yargı faciası da var. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, bu faciayı ortadan kaldırabilmek için çare arıyor." ifadelerini kullandı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hükümetine yakın gazetecilerin eleştiren Taşgetiren, “En küçük insan hakları hatırlatmasında damgalamalarla karşı karşıya kalma riski sizi karşılıyor." dedi.

Ahmet Taşgetiren yazısını şöyle sürdürdü: "Cumhurbaşkanı’nın (Recep Tayyip Erdoğan) avukatlarına ilişkin iddialar şüyuu vukuundan beter ithamlar içermiyor mu ki kimseden bir açıklama gelmiyor. Ah şu iktidar çevresinde konuşlanan, hatta bir kısmı ‘muhafazakâr camia’ içinde görünen medya dili." 

"BUGÜNÜN MUKTEDİRLERİ DE BUNU YAPIYOR"

"Muktedir bir dil ve herkesi yargılama hakkı. İstediklerini ipe gönderiyor, istediklerini ipten alıyorlar." diyen Taşgetiren, "Bildik, ‘medyada yargısız infaz’ yaklaşımı. Dünün muktedirleri de yaptı bunu, bugünün muktedirleri de yapıyor." dedi.

08 Kasım 2019 11:52
DİĞER HABERLER