Kılıçdaroğlu: Ülkeyi birlikte yeniden inşa edeceğiz

Kılıçdaroğlu: Ülkeyi birlikte yeniden inşa edeceğiz
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ülkeyi birlikte yeniden inşa edeceğiz. 4 yıl yetki verin Türkiye'yi şaha kaldıracağım. 27 buçuk yılımı devlete verdim." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin düzenlediği miting için Aksaray'a geldi. Hükümet Meydanı'nda partilileri ile buluşan Kılıçdaroğlu 7 Haziran'da yapılacak olan seçimler için partisine oy istedi.

'ONLAR BİRİLERİNİN YOLSUZLUK DOSYALARINI ÇÖZÜYORLAR'

'Yaşanacak bir Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz' diye sözlerine başlayan Kılıçdaroğlu, "Birlikte yeniden inşa edeceğiz. 4 yıl yetki verin Türkiye'yi şaha kaldıracağım. 27 buçuk yılımı devlete verdim. Bütçe nasıl yapılır, para nasıl harcanır ve en önemlisi kul hakkı nedir çok iyi bilirim. 13 yıldır iktidardalar. Hangi sorunumuzu çözdüler. Demiryolu sözü verdiler, hava alanı sözü verdiler. Hangi birini yaptılar. Ben Türkiye'yi huzur içinde yönetmek, kardeşçe, barış içinde yönetmek istiyorum. 13 yıldır o onu dedi bu bunu dedi bıktı artık millet. Millet artık derdimi nasıl çözeceksin diyor. Bende şöyle şöyle çözeceğim diyorum. İşsizlik var, sadece burada değil. TBMM'de kürsüye çıkıp da Aksaray'ın şu sorunları var diyen bir milletvekili duydunuz mu. Oy veriyorsunuz, git diyorsunuz, Türkiye'nin sorunlarını çöz diyorsunuz, onlar birilerinin sorununu, yolsuzluk dosyalarını çözüyorlar. Ceplerini düşünüyorlar halkı değil. CHP iktidara gelirse sosyal yardımları kesermiş. Bu en saçma sözdür. Namus sözü, sosyal yardımları en az 2 katına çıkaracağım. Bu ülkede fakir fukara varsa onun güvencesini, çocuklar yatağa aç giriyorsa onu önleyeceğim. Kaynak nerede diye soruyorlar. Yeri gelince de Türkiye dünya lideri diyorlar. Para var ben biliyorum. Kimin için, yandaş için, kendileri için var. Asgari ücretliye gelince, işsize gelince yok. Yine diyorlar ki, CHP iktidar olursa faizler yükselecekmiş. Neden yükselsin, tam tersi kredi kartları faizleri, kredi faizlerin en az yüzde 80'ini sileceğim. Vatandaş rahatlayacak. Ben sileceğim diyorum onlar yükselecek diyorlar. Ne söylediklerini bilmiyorlar."

'2 MİLYON 200 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAĞIZ'

Seçim bildirgelerini hazırlayıp yayınladıklarını, 21'inci yüzyılın projesini açıkladıklarını aktaran Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: "2 Milyon 200 bin kişiye istihdam sağlayacağız. Biz bunları yapacağız. Türkiye'yi Ortadoğu'nun yıldızı yapacağız. Yüz yılın projesi derinlikli bir projedir, Türkiye'yi lider yapma projesidir. İktidar dahil kimse yanlış projedir demiyorlar, nasıl yapacak diyorlar. Yapacağım, ben biliyorum. Refahı tabana yayacağız. İnsanca hakça bir düzeni getireceğiz. Ben bütün Türkiye'nin sorunlarını biliyorum, hepsini çözmeye adayım, bunun için adayım. Cebimi doldurmak için değil. Yandaşı zengin etmek için değil. Davutoğlu Erdoğan için çalışır, Kılıçdaroğlu vatandaş, halk için çalışır. Emekliler, eğer bu ülkede kalkınma olduysa, büyüdüyse, sizin sayenizde oldu. Siz çalıştınız, ürettiniz, verginizi ödediniz ve emekli oldunuz. 13 yıldır iktidara oy verdiniz. Emekliye refahtan pay verilmez diye madde koydular. Buna rağmen oy verdiler. Ama şimdi geliri artmayan, Ramazan ve Kurban'da torunundan kaçan, huzur içinde bayram yapamayan bir emekli var. Refahı tabana yayacağız. Herkes nasibini alacak. Bir avuç kişi değil, herkes payını alacak. Bir avuç kişi zenginleşiyor, halk fakirliyor. Herkes bu ülkede barış ve kardeşlik içinde yaşayacak."

'BU ADALETSİZ DÜZENİ YERLE BİR EDECEĞİM'

"Ben sizden birisiyim. Siz evinizde nasıl yaşıyorsanız bende öyle yaşıyorum. Kuş uçmaz kervan geçmez bir köyde doğdum. 7 çocuklu bir ailenin evladıyım. Rahmetli annem okuma yazma bilmezdi. 7 kardeşten üniversiteye giden, devlette çalışan, siyasete girdiği günde mal varlığını internete koyan benim." diyerek kendi hayatından örnekler veren Kılıçdaroğlu, "Kardeşlerimin ne iş yaptığını kimse bilmez. Benim çocuklarımın, yakınlarımın, dayılarımın Türkiye'nin büyük bütçesini yönetmeme rağmen ne gemileri var, ne hanları var, ne de hamamları var. Sadece alın terleri var. Malı götürmek, kul hakkı yemek benim kitabımda yoktur. Aç doymalı, işsiz iş bulmalı. Yuh çekmeyelim, sandıkta cevap verelim. Benim sözüm söz, bu adaletsiz düzeni yerle bir edeceğim ve değiştireceğim. Bu ülkeye adaleti getireceğim. 7 Haziran'da sandığa gideceğim söz mü. Sandığa giderken geçen seçimlerde CHP ye oy vermemiş bir kişiyi ikna edeceksiniz. Diyeceksiniz ki, 13 yıldır tek başlarına iktidarlarda ne oldu. 17 Milyon yoksulumuz var. Yanlış dış politika nedeniyle 2 Milyon Suriyeli var. 5 buçuk milyar dolar bunlara verilen para var. Atama bekleyen 350 bin öğretmenimiz var. 13 yılın sonunda ortaya konan bu. Kılıçdaroğlu diyor ki, 4 yıl verin adam gibi yöneteceğim. 4 yıl verin herkes kazanacak. İkna edin, ben 4 yıl istiyorum sadece. 4 yıl içinde TC topraklarında hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacak. Bunun sözünü bir köşeye yazın. Çözemezsem bu meydanda hesap sorun. Ben Samsun'da açlıktan ölen Kübra bebeği unutmadım. Konya'da bir gece kondu da zatürreden ölen Ayaz bebeği unutmadım. Ama onlar unuttular. Bir çocuk yatağa aç girer mi. Bir evde tencere kaynamazsa ne olur. Bizi ayrıştırdılar, böldüler. Sözüm söz, oy versin vermesin, hiçbir vatandaşımı ötekileştirmeyeceğim. Yoksulluğu olmayan, işsizi olmayan bir Türkiye inşa edeceğiz. Herkesin kucaklaştığı, selamlaştığı, karnının doyduğu bir Türkiye yapacağız" dedi.

'SABAHIN 6'SINDA OĞLUMU ARAYIP PARAYI SIFIRLADIN MI DİYE SORMAYACAĞIM'

Kılıçdaroğlu, mazotu çiftçiye 4 lira değil 1,5 lira yapacağını, ÖTV, KDV almayacağını belirtip, "Çünkü çiftçi üretir. Benim anlayışım bu. Sen pırlantadan sıfırladın, ben de mazottan sıfırlıyorum. Emekli kazanıyor, çiftçi kazanıyor, taşeronluk bitiyor, vatandaş faizlerden kurtuluyor. Sonuçta herkes kazanıyor. Emekli, işçi, esnaf, Türkiye kazanıyor. Kim kaybediyor, hortumcular kaybediyor. Onların derdi de hortumcular niye kaybedecekmiş. Benim derdim de bu zaten. Onlar kaybetsin, esnaf, vatandaş, sanayici, çiftçi, halk kazansın. Bunlar zenginleşsin. Siyaset zenginleşme, köşeyi dönme aracı değildir. Siyaset halka hesap vermektir, vatandaşı zenginleştirmektir. Ben söz veriyorum, sabahın 6'sında oğlumu arayıp parayı sıfırladın mı diye sormayacağım. Bakanlarımın evlerinde para kasaları olmayacak. Biz ülkeyi namusumuz ile yönetmek istiyoruz. Herkes kazansın istiyoruz. Bende size söz veriyorum, 12 saat derseniz 12, 24 derseniz 24 saat, sizin için, vatanız için geleceğimiz için çalışacağım. Emek harcayıp alın teri dökeceğim ve bu size helal olsun diyeceğim." ifadelerini kullandı. CİHAN
22 Mayıs 2015 20:59
DİĞER HABERLER