Kimse Yok Mu: Siyasi linçe kurban ediliyoruz

Kimse Yok Mu: Siyasi linçe kurban ediliyoruz
Kimse Yok Mu Derneği, Kocaeli şubesine yapılan baskının ardından yaptığı açıklamada, derneğin siyasi linçe kurban edildiğini, kampanyalara da hiçbir şekilde izin verilmediğini belirtti.
Açıklamada, mevzuata göre 2 yılda bir yapılması gereken denetimin, 1,5 yıl içinde 4 kez yapıldığı, buna rağmen hiçbir sorun bulunmadığı vurgulandı. 

Kimse Yok Mu’dan yapılan açıklama şöyle: “Aziz milletimizin gönüllü iştirakleriyle kurulmuş ve insanlık yararına sürdürdüğü üstün hizmetleriyle dünyaya mal olmuş derneğimizin, keyfi operasyonlarla baskı altına alınmaya çalışılması bir gözdağı verme girişimi, kirli bir algı operasyonu, zulüm ve ülkemiz adına bir utanç vesilesidir. 

Tek gayesi insanlığa hizmet etmek olan bir insani yardım kuruluşu hakkında sözde terör örgütüne! Finansal destek vermek iddiasıyla operasyon düzlenmesi ne insani yönüyle ne de hukuki yönüyle kabul edilebilir değildir. 

Dernekler mevzuatına göre her iki yıldı bir rutin olarak denetlenen derneğimiz, 1,5 yıl içerisinde dört kez denetlenmesine rağmen tüm denetimlerden yüzünün akı ile çıkmıştır.

Siyasi linçe kurban edilmek istenen derneğimizin kampanyalarına hiçbir gerekçe göstermeksizin izin verilmemektedir. Burada hedef alınan derneğimiz değil, yurt içinde ve yurt dışında umudunu bizlerden gelecek yardımlara bağlamış; yetimler, yoksullar, mazlumlar ve mağdurlardır. 

Yaptığı hizmetlerle milletimizin yüz akı olmuş derneğimizi yıpratma amacıyla uygulamaya sokulan tüm bu çirkin senaryoları kınıyor, bu korkunç yanlışlıktan bir an evvel dönüşmesini umut ediyoruz.” 
02 Eylül 2015 17:40
DİĞER HABERLER