Kimse Yok Mu, Suriyelileri unutmadı

Kimse Yok Mu, Suriyelileri unutmadı
Savaştan kaçarak Van’a yerleşen 6 kişilik Suriyeli aileye, Kimse Yok Mu Derneği Van temsilciliği gıda, giyim ve ev eşyası yardımında bulundu.
Van'ın Tuşba ilçesine bağlı Selimbey Mahallesi’nde ikamet eden ihtiyaç sahibi 6 kişilik Suriyeli aileye, dernek yardım elini uzattı. Kimse Yok Mu Derneği Van şubesi müdür yardımcısı ve gönüllüsü aileye verecekleri eşyaları kendi elleriyle teslim etti. 


Yapılan yardımla ilgili bilgi veren Kimse Yok Mu Derneği Müdür Yardımcısı Şevket İliklerden, Van şubesi olarak Suriyeli mültecilere yardımların devam ettiğini söyledi. Tespit edilen Suriyeli aileye gıda, giyim ve ev eşyası yardımında bulunulduğunu aktaran İliklerden, “Bu vesile ile bugün burada kardeşlerimize bazı temel ihtiyaçlarımızı getirdik. İnşallah Van’da yardımlara devam edeceğiz. Başvurular olduğu sürece biz incelemeye geliyoruz ve durumlarını görüyoruz. Yardımlarımız devam ediyor ve biz buradayız, kardeşlerimizle birlikteyiz.” şeklinde konuştu. 

Suriye'nin Halep kentinden Beşar Esed’in, zulmünden kaçtığını ifade eden Ratıp Nebo, ailesi ile birlikte Van’a geldiğini söyledi. Çektiği sıkıntıları anlatan Nebo, “İhtiyaçlarımız oluyor, çocuklara mama, bez, yiyecek lazım. Beşar Esed’in zulmünden kaçtık. Evimizi düzenimizi bıraktık geldik. Canımız tehlikedeydi. Her an bir bombanın veya kurşunun hedefi olabilirdik. Geldiğimiz yerde iş, su ve elektrik yoktu. Türkiye’ye geldik ve yerleştik. Burada barınmamıza müsaade eden Türk hükumetine ve yardımda bulunan Kimse Yok Mu Derneği’ne teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.
13 Şubat 2016 14:05
DİĞER HABERLER