''Kimseye dokunmadım'' demişti

Büyükşehir belediye başkanları ile Sarayda yaptığı toplantıda “İBB Başkanı seçilince kimseye dokunmadım.” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tek seferde 1.200 kişiyi işsiz bıraktığı ortaya çıktı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan büyükşehir belediye başkanlarını Sarayda ağırladı. 

Erdoğan isim vermeden Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş başta olmak üzere Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) mensup belediye başkanlarının işten çıkarma kararlarını eleştirdi. 

SUSER'İ KAPATTI, 1.200 KİŞİ İŞSİZ KALDI

Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiği dönemdeki uygulamalarını da örnek göstererek, “Çalışan, bulunduğu yeri hak eden hiç kimseye dokunmadık.” dedi. 

Ancak Erdoğan belediye başkanı seçildikten beş ay sonra belediye iştiraki SUSER’i kapatarak 1.200 kişinin işsiz kalmasına sebep olmuştu. 

Erdoğan, 27 Mart 1994 Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde Refah Partisi’nden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. 

Göreve geldikten beş ay sonra İstanbul’da su faturaları dağıtımı, su sayaçlarını okuma, tankerle su dağıtma gibi işleri yapan Su Servisi A.Ş.’yi (SUSER) kapatma kararı aldı. Şirkette çalışan 1.200 kişi işsiz kaldı. 

İSTİFA ETMEYENLERE KIDEM TAZMİNATLARI GEÇ ÖDENDİ

Şirket kapatıldığı gün açıklama yapan SUSER’de örgütlü Tes-İş Sendikası’nın 5 No’lu Şube Başkanı Şenol Altunay, işçilerin yarısının zorla istifa ettirildiğini, istifa edenlere kıdem tazminatının tek seferde ödendiğini, ancak istifa etmeyen işçilere tazminatlarının uzun bir vadeye yayılarak ödeneceğinin bildirildiğini söyledi. 

Altunay’ın dikkat çektiği toplu sözleşme hükümlerine göre; işten çıkarılan işçilerin belediye bağlı başka şirketlerde görevlendirilmesi gerekiyordu ancak bu hüküm uygulanmadı. 

ERDOĞAN: KAMBURDU, KAPATTIK

Dönemin Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) milletvekilleri, şirketin İçişleri Bakanlığı’ndan gelen bir talimatla kapatıldığını iddia etti. Ancak Erdoğan, “SUSER’i politik bir gerekçeyle kapatmadık. Görevini yapmıyordu. İSKİ’nin sırtında bir kamburdu.” dedi. 

SUSER, Anavatan Partisi'nden (ANAP) belediye başkanı seçilen Bedrettin Dalan’ın başkanlığı döneminde İSKİ’ye destek olması maksadıyla kurulmuştu.

11 Eylül 2019 19:13
DİĞER HABERLER