Kırkpınar şampiyonu ödüllendirildi

Kırkpınar şampiyonu ödüllendirildi
Geçtiğimiz hafta sonu yapılan 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde teşvik boyda birinci olan Çankırılı güreşçi Emre Can Demirel ve antrenörü Seyfettin Karadeniz'i Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız makamında kabul etti.

Kabulde bir açıklama yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız, "Bizim için güzel bir gün, Kırkpınar'da 160 pehlivan içinde Çankırılı güreşçimiz birinci oldu. Emre Can diğer arkadaşlarının yolunu açtı. Bunun devamı gelecek." dedi.

İmkan verildiği takdirde Çankırı çocuğunun bir yerlere geldiğinin altını çizen Yıldız, "Çankırı'nın bir evladı çıkıyor Kırkpınar'da birinci oluyor. Bu gurur verici. Emre Can daha yolun başında. Çankırı bölgesi çocuklarında rakiplerine karşı bir çekingenlik vardı. Emre Can'ın şampiyonluğu güreşin gelişmesine büyük katkısı olacak. Bizim için öncelik iyi insan olmaktır. Emre Can böyle bir sporcumuz. Hem iyi bir insandır hem de iyi bir sporcu olacak." dedi.

Antrenör Seyfettin Karadeniz ise Emre Can'ın en büyük özelliğinin inanmışlığı olduğunu belirterek, rakiplerini inanarak yendiğini söyledi. Emre Can Demirel ise kendisine her zaman destek veren başta Belediye Başkanı İrfan Dinç, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız ve hocaları başta olmak üzere herkese teşekkür etti.

Emre Can'a günün anısına çeyrek altın hediye eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız, ödülünün Eylül ayında yapılacak başarılı sporcular için düzenlenecek ödül töreninde verileceğini vurguladı.
CİHAN
28 Temmuz 2015 16:59
DİĞER HABERLER