Koca Seyit Havalimanından Suudi Arabistana ilk

Koca Seyit Havalimanından Suudi Arabistana ilk uçak havalandı -Özel bir firma tarafından düzenlenen seferle, umre yolcuları Edremit Körfezinden Medineye uçakla gitti
BALIKESİR (A.A) - Uluslararası hava ulaşımına açılan Balıkesir Koca Seyit Havalimanından umre yolcuları, özel bir firma tarafından düzenlenen seferle Medineye uçakla gitti.
     Balıkesir Koca Seyit Havalimanında bir araya gelen umre yolcuları, pasaport işlemlerinin yapılmasından sonra sırayla uçağa alındı.
     Özel bir firma tarafından düzenlenen ve Atlas Jet firmasına ait Airbus A 320 tipi uçakla gerçekleştirilen seferde 229 kişi, Edremitten Suudi Arabistanın Medine kentine direkt yolculuk yaptı.
     Edremit Körfezinden Medineye havalanan ilk uçakta bulanan yolculardan Mevlüt Bulkaz, Balıkesirde yıllardır Mekke, Medine hasretiyle yanıp tutuşan Müslümanların umre ve hac yolculuklarını İzmir ya da İstanbuldan yaptıklarını belirterek, Bu da bizi yoruyordu. İlk kez Edremitten doğrudan uçuş gerçekleştiğinden dolayı Edremit ile Medine arasında gönül bağlantısı da kuruldu. Yetkililere bu çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz dedi.
     Firma yetkilileri, önümüzdeki dönemde düzenlenecek turlar kapsamında yeterli sayıya ulaşılması durumunda Medine ve diğer yabancı şehirlere seferlerin devam edeceğini bildirdi.
    
     Muhabir: Emrah Elmas / Zafer Akpınar
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
11 Temmuz 2012 13:09
DİĞER HABERLER