Kocaelide " Turna Balığı" tutma yarışması

Kocaelide " Turna Balığı" tutma yarışması sonuçlandı -Yarışmada en büyük balık dalında birinciliği, İstanbuldan Yavuz Selim Peker yakaladığı 45 santimetre uzunluğunda Turna balığıyla elde etti -Fotoğraf yarışmasının da yapıldığı et
KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Sportif Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneğinin (KAMADER) düzenlediği "6ncı Ulusal Turna Balığı Tutma Yarışması"nda dereceye girenlere ödülleri verildi.
     KAMADERden yapılan açıklamaya göre, Kandıra Belediyesi ve Kocaeli Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odasının desteğiyle Kandıra Kaymaz Göletinde gerçekleştirilen yarışmada en büyük balık dalında birinciliği, İstanbuldan Yavuz Selim Peker yakaladığı 45 santimetre uzunluğundaki Turna balığıyla elde etti.
     Gebze ilçesinde Ayhan Temiz ise, en çok balık tutma dalında birinci oldu.
     Yarışmada dereceye girenlere ödül olarak olta takımları, Kocaeli Büyükşehir Belediye başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan, KAMADER Başkanı Engin Uztürk ve diğer protokol üyelerince verildi.
     Bir gün önceden göl kenarında çadır kuran ve kamp yapan yarışmacılar, ateş yakıp etrafında şarkılar söylediler.
     Etkin kapsamında ayrıca "Balık, Doğa ve İnsan" temalı fotoğraf yarışması düzenlendi. 43 yarışmacının 172 fotoğrafla katıldığı yarışmada, İsa Cida, Mukadder Çağlar, Sümbül Sürücüoğlu ve Burak Zengin başarı elde ederek, çeyrek altınla ödüllendirildi.
     KAMADER Başkanı Engin Uztürk, yarışmaya katılımın oldukça fazla olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, amaçlarının "temiz çevre, sağlıklı yaşam ve sürdürülebilir avcılık" olduğunu belirti.
     Bu tür yarışmaların insanların doğaya karşı sorumluluklarını hatırlatması ve bilinçlenmelerinin sağlanması açısından çok önemli olduğunu kaydeden Uztürk, yarışmaya katkı sağlayan kuruluşlara ve katılımcılara teşekkür etti.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
15 Mayıs 2013 16:30
DİĞER HABERLER