Koray Aydın: Tayyip Erdoğan'ı sevip umut bağlayanlar değiştiğini görmek zorunda

Koray Aydın: Tayyip Erdoğan'ı sevip umut bağlayanlar değiştiğini görmek zorunda
MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, "Tayyip Erdoğan'ı sevip, ona umut bağlayanlar, Tayyip Erdoğan'ın değiştiğini görmek zorunda. Ortaya çıkan hırsızlıkların üstünü örtebilmek için her yol denendi. Valiler, emniyet müdürleri görevden alındı, hakimler, savcılar tarumar edildi. Ne uğruna; hırsızları koruma uğruna." dedi.

MHP Trabzon Milletvekili ve adayı Koray Aydın, diğer adaylarla partisinin Ortahisar İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılış törenine katıldı. Aydın, burada yaptığı konuşmada, iktidara ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yüklendi. AK Parti üst yönetiminin çocukları, yakınları ve yandaşlarının devlet dairelerine sınavsız nasıl yerleştirildiğinin ortaya çıktığına işaret eden Aydın, "AKP üst yönetimin kaymak takımının çocuklarının, yandaşlarının, etrafında olanların şeytanın bile aklına gelmeyen yöntemlerle nasıl devlet dairelerine yerleştirildiği, nasıl kaçamak gizli yollardan dolanarak bu memleketin işsiz evlatlarının hakkının, hukukunun çiğnendiğini hep beraber görüyor, izliyoruz. Soruyorum herkese; o yoldan dolanarak benim işsiz gencimizin hakkını gasp etmek kul hakkı değil mi?" diye sordu.

"DAVUTOĞLU'NUN YERİNDE OLMAK İSTEMEM"

Erdoğan'ın ülkeyi tek başına yönetmek için her yere göz diktiğini ifade eden MHP'li Aydın, şunları söyledi: "Bu nasıl bir iştah, nasıl bir heves. Bu millet Erdoğan'ı sevdi, ona 3 defa Başbakanlık verdi. Aynı sevdiği insana Cumhurbaşkanlığı makamını verdi. Bu nasıl bir hırs. Cumhurbaşkanlığı makamında otururken TBMM'de, tarafsız olacağına namusu, şerefi üzerine yemin edip, daha TBMM'den çıkar çıkmaz namusu ve şerefi üzerine yaptığı yemini unutarak bugün hem Başbakanlığı, hem Cumhurbaşkanlığı'nı yapmaya aday; hırsı, ihtirası kabarmış.. Sanki babasının malıymış gibi hırsı ve ihtirası uğruna Türkiye'yi kutuplaşmaya, çatışmaya kilitleyerek bu milletin geleceği ile oynayan bu zihniyete dur diyecek bir harekete ihtiyaç var. Bu kabına sığmayan, hırsına yenik düşmüş yapı en büyük darbeyi de kendi partisine vuruyor. Yerine bir başbakan getirdi. Acıyorum Davutoğlu'na. Bana 'bu dünyada kimin yerinde olmak istemezsin?' diye sorsalar; vallahi Ahmet Davutoğlu'nun yerinde olmak istemem. Yaramazlık yapan çocuk gibi zaman zaman kulağı çekilen, zaman zaman azarlanan, tahta önünde öğretmenin tek ayak cezası verdiği süklüm büklüm bir çocuk gibi başbakanlık koltuğunda oturup, bu milletin önünü tıkamaya hiç kimsenin hakkı yoktur."

"TAYYİP ERDOĞAN'I YENİ YÜZÜYLE GÖRÜN"

Ülkeyi yönetenlerin bir müddet sonra güce tapınır hale geldiğini anlatan Aydın, Tayyip Erdoğan'ın da değiştiğini ifade etti. AK Parti'ye oy veren vatandaşlardan bu gerçeği görmelerini isteyen Aydın, "Bu Tayyip Erdoğan var ya, benim AKP'li kardeşlerimin tanıdığı, bildiği Tayyip Erdoğan olmaktan çıktı, değişti. Ben AKP'li kardeşlerime söylüyorum; Tayyip Erdoğan'ı bu yeni yüzüyle görün. Çünkü şeytana uydu. Yanlışa düştü, o eski Tayyip Erdoğan'ın yerinde yeller esiyor. Peki ne oldu; hırsızlık yaparken yakalandılar. Bu nasıl bir şey Allah aşkına. Eve polis baskın yapar, kasaların içinde paralar, ayakkabı kutusu içinde paralar, elbise kutuları, çikolata paketleri içinde nakledilen paralar. O olaylar gündeme geldiğinde önce 'montaj' dediler. TÜBİTAK bunların montaj olmadığını, gerçek olduğunu açıkladı. Şimdi TÜBİTAK başkanı dahil hepsini görevden aldılar. 'Sen niye bizim hırsızlığımızı belgeli hale getirdin' diye. Bunların hepsi milletin gözünün önünde cereyan ediyor. Ben şuna inanıyorum; AKP'ye oy veren kardeşlerim Tayyip Erdoğan'ı sevip, ona umut bağlayanlar, Tayyip Erdoğan'ın değiştiğini görmek zorunda. Bu yeni Tayyip Erdoğan'ın 17 Aralık gecesi evladıyla yaptığı konuşmaları AKP'ye oy veren her kardeşimin dilemesini istiyorum. Bir babanın evladını kirli ve pis işlere bulaştırması, evdeki paraların sıfırlamasını istemesinden daha acı ne olabilir?" şeklinde konuştu.

Ortaya çıkan hırsızlıkların üstünü örtebilmek için her yolun denendiğine dikkat çeken Aydın, "Valiler, emniyet müdürleri görevden alındı, hakimler, savcılar tarumar edildi. Ne uğruna; hırsızları koruma uğruna. Çıkıp da 'Beytülmale uzanan el kızım Fatıma'nın eli de olsa o eli keserim' diyen bir Peygamber ruhunU yaşamadılar, yapamadılar. Çünkü suçüstü yakalandılar." dedi.

CİHAN
18 Nisan 2015 16:52
DİĞER HABERLER