Köyde futbol aşkı

Köyde futbol aşkı -Balıkesirin Gönen ilçesine bağlı yaklaşık 2 bin nüfuslu Hasanbey köyünün spor kulübünde 70 genç futbol oynuyor -Hasanbeyspor, tüm gelirini işlettiği lokalden karşılıyor
BALIKESİR (A.A) - Balıkesirin Gönen ilçesine bağlı, yaklaşık 2 bin nüfuslu Hasanbey köyünün spor kulübünde 70 genç futbol oynuyor.
     Hasanbeyspor Kulübü Başkanı Halim Köken, gazetecilere yaptığı açıklamada, Balıkesir Bölgesi Marmara Grubu 1. Amatör Ligde mücadele eden ekibin, önceki yıllarda Süper Amatör Ligde yer alan ilk köy takımı olduğunu söyledi.
     Bir köy takımı olarak çıktıkları Süper Ligde iki yıl mücadele ettiklerini ve 1. Amatör Lige düştüklerini ifade eden Köken, şöyle konuştu:
     Bu yıl grubumuzda ikinciliği hedefliyoruz. Gençlerimize büyük önem veriyoruz. Yaklaşık 2 bin nüfuslu köyde kurulu spor kulübümüzün alt yapısında 70 gencimiz futbol oynuyor. Önümüzdeki günlerde başlayacak 2. Amatör U-19 Ligine de katılacağız. Köyde bir spor kulübünü yaşatmak kolay değil. Tek gelirimiz, kulübümüzün işlettiği lokal.
     İlçeye çok yakın olduklarını anlatan Köken, Futbol sahamızın zemini, içler acısı durumda, tel örgüleri ise parçalanmış halde. Sahamızın bu durumunu ilgili yerlere bildirdik ancak sonuç alamadık. Bizim az miktardaki gelirimizle sahayı düzenlemek mümkün değil dedi.
     Bir köy takımı olarak büyük hedeflerinin bulunduğunu vurgulayan Köken, Gençlerimiz futbolu seviyor, sahada her şeylerini ortaya koyuyor. Hedefimiz, şampiyonluklar alıp üst liglere çıkmak değil, büyük kulüplere futbolcu yetiştirebilmek diye konuştu.
    
     Muhabir: Ahmet Pesen / Zafer Akpınar
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
12 Şubat 2013 11:10
DİĞER HABERLER