KPSS kumpası deşifre oldu

KPSS'yi getiren iktidarın devlet bakanı olan DSP Genel Başkanı Masum Türker 2010 KPSS üzerinden planlanan kumpasın perde arkasını açıkladı. AKP'nin amacı "5 sene önceki sınav hakkında soruşturma başlatıp bunu bahane ederek kendi kadrolaşması için KPSS'yi kaldırmak" dedi.
Kpss'yi getiren iktidarın bakanı olan DSP Genel Başkanı Masum Türker, 2010 KPSS üzerinden yapılmak isteneni açıkladı.
 
Masum TÜrker, "2010 KPSS üzerinden sınavı kaldırmak istiyorlar. Bunların hepsi bahane amaçları KPSS'yi kaldırıp bütün kadroları doldurmak, KPSS'yi kaldırmak için soruşturmayı bahane edecekler" dedi.
 
Türker “KPSS sınavını torpille insanlar alınmasın diye koyduk. Kısmen bunu sözlü sınavla deldiler ama daha fazla delmek istiyorlar o zaman bu sınav yok olmalı” dedi.
 
DSP Genelbaşkanı Türker 2010 yılındaki sınav üzerinden bahane arandığı açıkladı ve “niye 2014’ü almıyorlar, 2013’de ne olduğunu bilmiyoruz, bunların hepsi bahane. Daha sonra bu dava sürerken zaman aşımına uğrayacak ve devre dışı kalacak ama bu bahaneyle KPSS’yi kaldıracaklar” diye konuştu.
 
Samanyolu Haber Tv'de yayınlanan Günlük programına katılan Türker, asıl amacın KPSS'yi kaldırmak için bahane olduğunu, soruşturmanın içinin boş olup olmamasının önemli olmadığını söyledi.
 
Türker “bu bahaneyle birilerini suçlayacaklar, KPSS’yi kaldıracaklar ve devlete ait bütün kadroları olduğundan fazla dolduracaklar ama doldurabilmesi için böyle bir sınavın olmaması gerekir. Sonra da sözlüyle kadrolara eleman alacaklar” dedi.

SAMANYOLUHABER.COM
28 Mart 2015 12:49
DİĞER HABERLER