KPSS kumpasında şok detay

KPSS kumpasında şok detay
Kopya iddiaları üzerine yürütülen 2010 KPSS soruşturmasında, gözaltı gerekçeleri kirli kumpası deşifre etti. Aynı sigortacıda poliçe yaptırmak, Uşak’ta mola veren otogarda telefon sinyali suç delili gösterildi.

Kop­ya çe­kil­di­ği id­di­ala­rı ile il­gi­li yü­rü­tü­len 2010 KPSS so­ruş­tur­ma­sın­da, ay­nı si­gor­ta­cı­dan po­li­çe yap­tır­mak, Uşa­k’­ta mo­la ve­ren oto­gar­da te­le­fo­nun sin­yal ver­me­si suç de­li­li gös­te­ril­di.

So­ruş­tur­ma­da gö­zal­tı­na alı­nan A.A’­ya Uşak Oto­ga­rı­’n­da baş­ka bir şüp­he­li ile te­le­fo­nu­nun sin­yal ver­di­ği bu­nun da kop­ya çek­ti­ği­nin de­li­li ol­du­ğu id­di­ası so­rul­du.

‘BAŞARILI SONUÇLAR ALDIM’


A.A, bu ge­rek­çe­ye şu ya­nı­tı ver­di: “Ben sı­nav­lar­da ba­şa­rı­lı so­nuç­lar alı­yo­rum. İp­tal edi­len 2010 sı­na­vın­da 97, son­ra­ki sı­nav­da ise 96 pu­an al­dım. Kop­ya id­di­ası­nı red­de­di­yo­rum. Kü­tah­ya­’da ika­met edi­yo­rum. Yol gü­zer­ga­hın­da Uşa­k’­ta mo­la ver­miş ola­bi­li­rim. Bu ne­den­le baz is­tas­yo­na sin­yal ver­miş ola­bi­lir.”

Bİ­LİR­Kİ­Şİ RA­PO­RU DOĞ­RU­LA­DI

Kop­ya id­di­ası­nı ta­ma­men çü­rüt­me­si­ne ve hak­kın­da so­mut bir de­lil ol­ma­ma­sı­na rağ­men sav­cı A.A. tu­tuk­la­ma ta­le­biy­le mah­ke­me­ye sevk edil­di. Da­ha son­ra A.A, sulh ce­za ha­ki­mi ta­ra­fın­dan ka­ra­ko­la im­za şar­tıy­la ser­best bı­ra­kıl­dı.

A.A’­nın avu­ka­tı sulh ce­za ha­ki­mi­ne ver­di­ği sa­vun­ma­da, mü­vek­ki­li­nin gir­di­ği tüm sı­nav­lar­da ba­şa­rı­lı ol­du­ğu­nu, bir­bi­ri­ne ya­kın so­nuç­lar al­dı­ğı­nı be­lirt­ti. Bi­lir­ki­şi ra­po­ru­nun da ken­di­le­ri­ni doğ­ru­la­dı­ğı­nı be­lir­ten avu­ka­tı, mü­vek­ki­li­nin dev­let me­mu­ru ol­du­ğu­nu da ha­tır­lat­tı.

HAYALİ ÖRGÜT ÇABASI

Ankara Savcısı Yücel Erkman’ın yürüttü KPSS soruşturmasında, sahte olduğu belirtilen dijital delillerle ilgili şüpheler dile getirilirken, cep telefonu HTS kayıtları ile baz istasyonu sinyal bilgileri üzerinden hayali bir örgüt kurma çabası da gündeme gelmişti. 2010 KPSS’ye girip 110 ve üzeri net yapan ve yüz binlerce adaydan herhangi biriyle telefonu aynı bölgede sinyal veren kişiler kopya şüphelisi yapıldı.

32 KİŞİ TUTUKLU

Soruşturmada gözaltına alınan mali müşavirin, müşterilerine soruları sızdırdığı iddiasıyla elleri kelepçeli şekilde günlerce gözaltında tutulduğu daha önce basına yansımıştı. 110 ve üzeri net yapan 3227 adayın şüpheli olduğu soruşturmada 32 kişi kopya çektiği iddiasıyla cezaevinde tutuklu bulunuyor.  BUGÜN GAZETESİ

19 Nisan 2015 08:52
DİĞER HABERLER