Kumpası operasyon diye haber yaptılar

Kumpası operasyon diye haber yaptılar
Bir haftadan beri konuşulan Hizmet Hareketi ile terör örgütü PKK arasında bağ kurmaya yönelik kumpas çalışmalarını devletin ajansı AA haber yaptı. Yandaş medya da haberi gerçekmiş gibi sunmaya çalıştı.

Şanlıurfa’da planlanan tuzak tutmayınca bu defa kumpas merkezi olarak Mersin seçildi. Denizli’de yakalanan Dindar K. isimli PKK militanı ve arkadaşları cemaat evleriyle irtibatlıymış gibi gösterildi.

Yeni Hayat Gazetesi böyle bir kumpas hazırlığı yapıldığını, “Tuzak Şanlıurfa’da tutmadı, yeni adresleri Mersin” başlığı ile dün birinci sayfadan duyurmuştu. Daha önce de defalarca cemaat evleri ile PKK arasında irtabat kurmaya yönelik kumpaslar deşifre olmuştu.

Ruşen Çakır: Akıl kârı değil

Gazeteci Yazar Ruşen Çakır bu iddialara tepki göstererek şu yorumda bulunmuştu: “Bir kere bu son dönemde çıkartılan haberler aşırı abartılı ve spekülatif. Benim gördüğüm bu iki grup birbirine çok mesafeli. Hatta birbiriyle savaş halinde. Siyasi iktidarın karşısında olmaktan dolayı bir kader birlikteliği var gibi gözüküyor ancak bunun bir ittifaka dönüşmesi, birbirlerini doğrudan yada dolaylı, açık ya da örtülü bir şekilde desteğe dönüşmesi hiç bir şekilde rasyonel değil.”

Aslı Aydıntaşbaş: Aptalca bir kurgu

Hizmet Hareketi ile PKK arasında ilelebet bir hasmane tutum olduğunu dile getiren Aslı Aydıntaşbaş da Cemaat ile PKK arasında işbirliği iddiasını ‘aptalca bir kurgu’ olarak yorumlamıştı: “Böyle propagandaların maalesef ki bu kadar ağır bir propaganda makinesi varken belli oranda etkisi olabilir belli kesimlerde. Ama Gülen Cemaati ile PKK arasında ilelebet gelen bir hasmane tutum var. O da ortada. Fakat şunu düşünüyorum ben; yani ne kadar aptalca kurgular yapılıyor.”

Yeni Hayat Gazetesi


01 Mayıs 2016 20:30
DİĞER HABERLER